SUA, infectări record într-o zi. Franţa, cel mai mare număr de cazuri Covid din Europa

#Coronavirus

După Italia, şi Statele Unite ale Americii şi Franţa au anunţat că au înregistrat cazuri record de Covid de la începutul pandemiei.

Ţările din Vest anunţă infectări record cu Covid foto: Pixabay
Ţările din Vest anunţă infectări record cu Covid foto: Pixabay

Conform autorităţilor americane, luni (27 decembrie), au fost confirmate peste 440.000 de noi infectări, cea mai mare cifră de la începutul pandemiei. Totuşi, oficialii îşi păstrează speranţa că numărul se datorează unor raportări întârziate datorită Sărbătorilor. Ei au sugerat că estimările arată o scădere a infectărilor la începutul noului an.

Autorităţile din SUA au mai anunţat, însă, că tulpina Omicron este dominantă, dar nu pe atât cât se credea: iniţial, estimările arătau un grad de infectare cu noua variant de 73%, dar realitatea este că doar 59% din  noile cazuri sunt Omicron.

Medicii au declarat că această revizuire arată că “mare parte din spitalizările din SUA sunt încă provocate de Delta”, conform bbc.com.

Franţa, record de cazuri în toată Europa

Franţa a raportat cel mai mare număr de infectări zilnice din Europa: 179.807 cazuri noi de Covid marţi (28 decembrie). Ministrul Sănătăţii Olivier Veran a declarat că ţara ar putea ajunge chiar la 250.000 de cazuri la începutul lunii ianuarie.

Prim ministrul Jean Castex a anunţat noi restricţii în Hegaxon cu trei săptămâni de lucru de acasă pentru cei care pot, de la începutul lui ianuarie. Franţa a accelerat şi distribuţia dozei booster, în condiţiile în care 23 de milioane de locuitori au fost deja vaccinaţi cu doza a treia.

În ciuda creşterii cazurile, nu toate ţările impun restricţii

Şi Italia (78,000 de noi cazuri), Grecia (21,657), Portugalia (17,172) şi Marea Britanie (117,093) au raportat numere record marţi. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, numărul de infecţii Covid a crescut cu 57% în Europa în ultima săptămână şi cu 30% în regiunea Americilor.

Totuşi, deşi unele oraşe, printre care Berlin, Paris şi Londra, au anulat petrecerile de Anul Nou, unele guverne nu se grăbesc să impună restricţii la nivel national.

Locuitorii Franţei şi ai Marii Britanii au fost rugaţi să apeleze la bunul lor simţ când vine vorba de ieşit şi socializat, în timp ce capitalal Spaniei, Madrid, a decis să ţină toată pertrecerile oficiale de Revelion, dar a limitat numărul de participanţi la festivităţile stradale. Italia, deşi a interzis petrecerile în aer liber şi a închis cluburi, nu a pus nicio restricţie pentru evenimentele private.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0869423933 jpg
image
image
image
image
image
image
CEA MAI LUNGA SCURTATURA DIN LUME jpg
barbat ceasca ceai cafea 12 30 2009 2 35 02 pm jpeg
BUCHETTE DEL VINO FLORENTA jpg
Pensionatul Domnesc de Fete jpg
bătrâni  foto   Shutterstock jpg
ambulanta jpg
aeroport foto pixabay jpg
masa de paste shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net