Izolarea pentru pacienții COVID asimptomatici, redusă la jumătate, în SUA

#Coronavirus
Ultima actualizare:
Dacă nu au simptome, americanii vor sta cinci zile în izolare FOTO: Unsplash.com
Dacă nu au simptome, americanii vor sta cinci zile în izolare FOTO: Unsplash.com

Experții de la Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) au transmis însă că după această perioadă, în următoarele cinci zile pacienții trebuie să poarte măști în preajma celorlalte persoane, conform BBC.

Motivul acestei decizii ar fi, conform unor studii că  majoritatea transmisiilor au loc în două zile înainte și trei zile după dezvoltarea simptomelor. Autoritățile speră că măsura ar putea să atenueze perturbările cauzate de lipsa de personal în multe zone din cauza infecțiilor.

Creșterea bruscă a cazurilor a fost alimentată de varianta Omicron a virusului, care este acum tulpina dominantă în SUA. Primele studii sugerează că Omicron este mai blând, dar mai contagios decât alte variante.

Însă numărul tot mai mare de persoane infectate și care trebuie să se izoleze a pus presiune asupra mai multor industrii, inclusiv a călătoriilor aeriene, cu mii de zboruri anulate în timpul sărbătorii de Crăciun.

Schimbarea, despre care CDC a spus că a fost „motivată de știință”, a fost anunțată, deoarece au fost confirmate peste 200.000 de infecții zilnice în ultimele două zile în țară.

Directorul CDC, Dr. Rochelle Walensky, a spus că ghidul revizuit „echilibrează ceea ce știm despre răspândirea virusului și protecția oferită de vaccinare și doze de rapel”.

„Aceste actualizări asigură că oamenii își pot continua în siguranță viața de zi cu zi”, a spus dr. Walensky într-un comunicat.

De asemenea, CDC a scurtat perioada de carantină pentru persoanele expuse la cineva infectat. Persoanele nevaccinate vor fi obligate să se plaseze în carantină timp de cinci zile după expunere, față de 14 zile, cât a fost până acum.

Nu a existat nicio recomandare ca oamenii să facă teste rapide la domiciliu înainte de sfârșitul perioadelor de izolare, o măsură recomandată de mulți experți, deoarece ajută să arate dacă oamenii continuă să răspândească virusul.

Și în Marea Britanie s-a redus perioada de izolare. În Anglia, oamenilor li se cere acum să se izoleze timp de șapte zile, în loc de 10, fiind necesare două teste negative de flux lateral pentru a pune capăt autoizolării - primul nu mai devreme de ziua a șasea de izolare și al doilea 24 de ore mai târziu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ghiseu
image
image
image
image
image
image
gradinita pexels jpg
icoana Becali jpg 2 jpg
ilustratie politie jpg
femeie batrana jpeg
gheorghe sarbu jpg
litoral jpg
new caledonia 1434179 1280 jpg
insula oi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net