Vacanță în Atena cu buget mic, mic. Iată ce să faci în unul dintre cele mai fascinante orașe din lume

7 iulie 2024 10:57   Internațional
Ultima actualizare:

Peste un milion de turiști din România vizitează anual Grecia. Românii sunt atrași de plajele și de insulele Eladei, însă cei mai mulți nu ajung în Atena. Orașul celebru, capitala Greciei, este unul dintre cele mai vechi din lume. Este locuit neîntrerupt de mai bine de cinci milenii și este o destinație ideală pentru iubitorii de istorie. În Atena poți petrece câteva zile bucurându-te de obiective turistice fabuloase gratis, de străduțe si cartiere pline de flori și cu un farmec aparte.

Turiștii merg de zeci de ori în Grecia, dar uită de Atena

La Atena se poate ajunge foarte ușor din București. Trei companii aeriene oferă zboruri directe între cele două capitale, printre care și o companie low-cost, iar zborul durează mai puțin de o oră și jumătate. Prețurile în Atena sunt comparabile cu cele din București, poate un pic mai mari în restaurantele și cafenelele din centru.

Atena este un oraș superb, cu o istorie fabuloasă și cu obiective turistice remarcabile, pentru care oamenii din toate colțurile lumii traversează oceane și tăși pentru a le vedea.

Atena are foarte bine pus la punct transportul în comun, atât cel de suprafață cât și metroul, dacă vă orientați către transportul subteran pentru a vă mai proteja de caniculă.

Capitala Greciei este un loc în care este imposibil să te plictisești. În cartierele Plaka și Monastiraki din centru, numeroasele magazine te îmbie cu oferta lor diversificată, iar în taverne localnicii și turiștii petrec până noaptea târziu.

Mai mult, atenienii sunt foarte generoși și acordă discounturi la aprope tot ce cumperi.

Panorama orașului poate fi admirată cel mai bine de pe dealul Lycabettus, cel mai înalt din Atena.

Obiective turistice gratuite

În Atena există o gamă variată de locuri absolut superbe pe care le poți vizita fătă a băga mâna în buzunar.

1. Aproape de Aeroportul Internațional Elefterios Venizelos este o zonă care adăpostește descoperiri arheologice. Aici sunt prezentate 172 de artefacte descoperite în zona Mesogaia.

Când au avut loc excavațiile pentru construcția aeroportului s-au descoperit aceste artefacte, vechi încă din neolitic, și ele pot fi văzute gratuit.

2. Muzeul Acropolis reprezintă o a două variantă de petrecere a timpului liber în Atena, de asemenea gratuită. În muzeu sunt expuse fragmente din friza Parthenonului și o copie a statuilor ,,Kori’’, ce decorau Acropolele.

3. Dealul Filopappou, complex ce cuprinde multe locații cunoscute, precum Dealul Muzelor, Dealul Nimfelor și Pnyx sau Închisoarea lui Socrate.

4. Catedrala Mitropolitană reprezintă cea mai mare și mai grandioasă biserică din Atena.

5. Poți urmări, de asemenea, schimbarea Gărzilor din față Parlamentului din Piața Syntagma. Îmbrăcămintea acestora și coregrafia sunt gândite până la cel mai mic detaliu, fiecare component având o simbolistică aparte.

Deși la o privire superficială s-ar putea spune că, din exterior, acest marș pare caraghios, dacă afli semnificația fiecărui detaliu, vei fi absorbit și fascinat de acest spectacol.

6. Plaka și Monastiraki, două cartiere cu totul speciale, reprezintă alte locuri grozave de petrecere a timpului liber. Și extrem de fotogenice! Așteaptă-te la un labirint de străduțe cochete, presărate cu cafenele și taverne, unde poți poposi sau nu, după buget.

7. Strada Pittaki, o străduță plină cu ghirlande colorate și decorațiuni care mai de care mai impunătoare, ce duce spre un târg de antichități cunoscut în zonă, e încă un loc fabulos unde vrei să ajungi.

Și o dată ajuns în Atena nu strică deloc o vizită în portul Pireu, în prezent o suburbie a Atenei, care atrage anual milioane de turiști. La est de Pireu se află Riviera Ateniană, zona în care a început explozia turismului în Grecia, după cel de-al Doilea Război Mondial.

Mai multe