Vești bune pentru șoferi! O nouă autostradă se apropie de finalizare. Autoritățile au făcut anunțul

11 octombrie 2024 13:54   Internațional

Sunt vești bune cu privire la finalizarea celei mai nordice secțiuni a autostrăzii Egnatia, cunoscută ca „Xanthi-Frontiera greco-bulgară”. Secțiunea în lucru, care se întinde pe 8 km de la Dimario până la frontiera cu Bulgaria, este deja parțial finalizată, cu mai mult de 6 km asfaltați, scrie adevărul.ro

Autostrada va lega Bulgaria de Grecia 

Autoritățile din cele două țări au început numărătoarea inversă pentru finalizarea celei mai nordice secțiuni a axei verticale a autostrăzii „Xanthi-Synora”, care va permite un transport și călătorii mai rapide între Bulgaria și Grecia. Acest lucru va aduce beneficii economice semnificative, datorită consolidării preconizate a activităților comerciale dintre cele două țări.

Autostrada dintre cele două țări este construită pe secțiuni, începând deja numărătoarea inversă pentru finalizarea celei mai nordice secțiuni, care pornește de la Dimario și ajunge la granița greco-bulgară, cu o lungime de 8 km, scrie carandmotor.gr.

Ce orașe vor fi conectate

Secțiunea „Melivoya-Dimario”, cu o lungime de 10,5 kilometri, care va conecta cele două țări, se află în faza de licitație. Cu toate acestea, contestațiile depuse au cauzat întârzieri. Modernizarea celorlalte tronsoane ale axei rutiere Xanthi-Synora (Xanthi-Smithi, Smithi-Ehinos și Ehinos-Meliboia) este planificată să fie realizată în cadrul actualei perioade de finanțare, 2021-2027.

Drumul de la Xanthi până la granița greco-bulgară are o lungime totală de 50 de kilometri, iar responsabilitatea pentru proiectarea și construcția sa a fost atribuită companiei Egnatia Odos. Odată finalizat, acest drum va conecta Smolyan și Rudozem din Bulgaria cu Xanthi și, prin extensie, cu autostrada Egnatia Odos.

NATO a ordonat consolidarea infrastructurii între Grecia – Bulgaria și România

Drumul de la Xanthi la granița greco-bulgară are o lungime totală de 50 de kilometri, iar construcția și proiectarea sunt exclusiv responsabilitatea companiei Egnatia Odos. După ce va fi implementat complet, drumul va conecta Smolyan și Rudozem din Bulgaria cu Xanthi și, prin extensie, cu Egnatia Odos.

Se pare că pentru NATO este foarte important ca infrastructura rutieră pe ruta Grecia – Bulgaria – România să fie extrem de performantă, pentru a putea transporta armament sau soldați în timp record dintr-un punct în altul.

Astfel, NATO are în plan să pună presiune pe guvernele acestor țări pentru a construi o mega autostradă care pornește din Constanța și are drept destinație orașul grecesc Kavala. Acest drum ar trebui să traverseze principalele stațiuni de pe litoralul bulgar.

Citește întreg articolul pe adevărul.ro

Mai multe