Zelenski, mesaj dur pentru premierul Viktor Orban. Ce i-a transmis la summitul de la Bruxelles

25 martie 2022 11:09   Internațional

Vineri, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a dorit să-i transmită un mesaj premierului Ungariei, Viktor Orban, cu privire la tabăra în care acesta dorește să se afle.

Viktor Orban este considerat un apropiat al lui Vladimir Putin, făcând mai multe vizite la Moscova și adoptând o retorică în cadrul discursurilor sale anti-UE, similară cu narativa propagată de Kremlin.

Ce mesaj i-a transmis Zelenski lui Orban?

„Ungaria... vreau să mă opresc aici şi să fiu sincer odată pentru totdeauna. Trebuie să decideţi singuri cu cine sunteţi. Sunteţi un stat suveran. Am văzut acest memorial (la Budapesta, n.red.), despre crime în masă. Am fost acolo cu familia mea. Ascultă, Viktor, ştii ce se întâmplă în Mariupol? Te rog, dacă poţi, mergi pe malul Dunării. Uită-te la pantofii ăia şi vei vedea cum se pot întâmpla din nou uciderile în masă în lumea de astăzi. Asta face Rusia astăzi. Adulţi şi copii. Bunicii. Mii. Aceste mii de oameni nu mai sunt. Nu este timp să eziţi. Este momentul să te hotărăşti deja. Noi credem în tine. Avem nevoie de sprijinul tău. Credem în poporul tău. Credem în Uniunea Europeană”, i-a comunicat Volodimir Zelenski liderului de la Budapesta, potrivit Adevărul.ro

De asemenea, într-un alt mesaj, președintele Zelenski le-a mulțumit liderilor Uniunii Europene pentru ajutorul oferit, dar le-a adresat și o mustrare, aducând în vedere că au acționat târziu și au pierdut șansa de-al opri pe Putin să declanșeze un război în Ucraina. 

Citește și Oferta lui Zelenski pentru soldații ruși: «Vă ascultăm conversaţiile în interceptări, auzim totul, știm cine sunteți»

În cadrul summitului UE de la Bruxelles, președintele ucrainean a comunicat către liderii europeni că Ucraina ar trebui să se numere printre țările ce fac parte din Uniunea Europeană, în viitorul apropiat. De asemenea, în cadrul summitului de la NATO, acesta a făcut apel la ajutorul militar de care au nevoie pentru a respinge complet ofensiva rusă. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Mai multe