Luna Șes, cea mai nouă pârtie din România. Duminică s-a deschis turiștilor, iar condițiile sunt excelente
Duminică 21 ianuarie, s-a deschis cea mai nouă pârtie din România. Se numește Luna Șes și este clasificată ca având un grad de dificultate medie (simbol roşu). Este destinată schiorilor cu competenţe medii şi avansate de schi alpin. Pârtia Luna Șes este într-un peisaj de vis, la poalele Vârfului Pietroasa.
Pârtia Luna Șes este așteptată de mai mulți ani
după investiţii constante derulate de-a lungul anilor în infrastructura domeniului schiabil, pârtia de schi Luna Şes a fost omologată şi este pregătită să rivalizeze cu pârtii renumite din ţară, a anunțat președintele CJ Satu Mare, Pataki Csaba.
„Cu zăpadă proaspătă şi condiţii meteorologice perfecte, suntem încântaţi să anunţăm că deschidem oficial pârtia de schi Luna Şes din judeţul Satu Mare. Pârtia de schi este gata să-i primească pe iubitorii sporturilor de iarnă pentru a se bucura de experienţa primelor coborâri pe această nouă bijuterie alpină. Începând de duminică, 21 ianuarie 2024, pârtia de la Luna Şes va fi deschisă pentru toţi pasionaţii de schi, zilnic între orele 09:00 -16:00″, au anunțat autoritățile județului.
Deschiderea pârtiei Luna Șes din stațiunea cu același nume este o dorință veche și o mare speranță pentru dezvoltarea turismului în zonă și chiar a întregii zone a Ţării Oaşului
Unsde se află mai excat pârtia Luna Șes
Staţiunea de schi Luna Şes este situată pe pantele vestice ale Munţilor Gutâi, la poalele Vârfului Pietroasa (1.200 m) şi pe cursul superior al pârâului Talna Mare, la 8,5 km de oraşul Negreşti-Oaş, în una dintre cele mai pitoreşti zone ale României - „Ţara Oaşului".
Pârtia este clasificată ca având un grad de dificultate medie (simbol roşu) şi este destinată schiorilor cu competenţe medii şi avansate de schi alpin. Are o pantă medie de 23%, lungimea este de 2.100 metri, lăţimea are aproximativ 50 de metri şi se întinde pe o suprafaţă de 9,5 hectare.
Pârtia beneficiază de un telescaun modern având o capacitate de transport de 800 de persoane pe oră, iluminare nocturnă şi un sistem avansat de pregătire a zăpezii artificiale.
Proiectul, cu o valoare de 71.678.934 lei, a cuprins investiţii în modernizarea drumului de acces spre baza pârtiei, alimentarea cu energie electrică şi apă potabilă a zonei turistice, realizarea lacului de acumulare, a rezervorului de apă şi a staţiei de tratare a apei. De asemenea, au fost instalate grupuri sanitare, a fost achiziţionată o maşină de bătut zăpada şi au fost construite un punct de prim ajutor şi o bază Salvamont.