6 minute au făcut diferența dintre viață și moarte! Tânăr din Brașov, salvat de polițiști din spânzurătoare

15 august 2021 13:51   Național
Ultima actualizare:

O intervenţie-fulger a poliţiştilor braşoveni a salvat viața unui tânăr care își pusese ștreangul de gât într-o pădure. În doar șase minute de când au fost anunțati chiar de bărbat, oamenii legii l-au găsit atârnat de creanga unui copac și l-au coborât, reușind astfel să-l salveze.

Un tânăr de 21 de ani, din localitatea braşoveană Budila, a sunat la 112, vineri seara, la ora 22:55, şi a anunţat că vrea să-şi pună capăt zilelor. Deşi apelul a venit din afara localităţii, de la liziera unei păduri, iar ora era târzie, un echipaj de poliţie a reuşit să ajungă la el în numai şase minute şi să-i salveze viaţa. 

„Dispecerul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov a reuşit să identifice în scurt timp locaţia unde se află tânărul în cauză şi a dirijat la faţa locului un echipaj de poliţie format din doi poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Budila şi Teliu. În aproximativ 6 minute de la primirea apelului, agent de poliţie Anghel Iulian şi agent şef adjunct de poliţie Cristea Lucian l-au găsit pe tânăr agăţat într-un copac de la liziera de pe raza localităţii Budila, judeţul Braşov, acesta fiind în stare de semiconştienţă”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, comisar Alina Ivan, conform adevarul.ro.

Poliţiştii au dat dovadă de prezenţă de spirit şi au acţionat rapid, salvându-i viaţa tânărului. Ei au dezlegat sfoara care era legată de creanga copacului, l-au eliberat pe bărbat şi i-au acordat primul ajutor, solicitând în acelaşi timp intervenţia unui echipaj medical care, ulterior, l-a transportat la spital.  

Până în prezent, nu se cunosc motivele care l-au determinat pe brașovean să încerce să se omoare.  

Citește și:

Un șofer din Argeș s-a spânzurat după ce, beat fiind, a făcut două accidente în aceeași zi 

Pompier și preot, un sătmărean a salvat de la moarte o fetiță rănită grav în urma unui accident rutier

Mai multe