Ambarcaţiune în flăcări, în Delta Dunării! Doi oameni au sărit în apă pentru a se salva

27 octombrie 2024 12:10   Național
Ultima actualizare:

Duminică, 27 octombrie, pompierii militari, din județului Tulcea, au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o ambarcațiune, în zona Mila 35. În barcă erau două persoane care au reușit să se autoevacueze. Un echipaj de pompieri a intervenit să stingă flăcările.

Incendiu la o ambarcaţiune din Mila35

Incendiul a izbucnit duminică, la o ambarcaţiune aflată în zona Mila35. Focul a fost anunţat cu puţin înaintea orei 11:00. Cele două persoane aflate la bordul ambarcaţiunii, care au reuşit să se autoevacueze şi să ajungă în siguranţă la mal, nu au avut nevoie de îngrijiri medicale, precizează sursa citată.

La faţa locului a intervenit, cu o ambarcaţiune, un echipaj din cadrul Detaşamentului Tulcea al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. „Din primele informaţii, la momentul izbucnirii incendiului, în ambarcaţiune se aflau două persoane care au reuşit să se autoevacueze şi să ajungă, în siguranţă, la mal”, a anunţat ISU TulceaDupă lichidarea incendiului, ambarcaţiunea care a luat foc a fost adusă la mal de către colegi", se mai arată în comunicat.

Accident mortal naval 

Un accident naval pe Brațul Sulina a avut loc recent. Un bărbat a murit după ce două bărci s-au ciocnit în Delta Dunării, la Partizani. Condițiile meteo erau nefavorabile și era ceață.

Un bărbat de 34 de ani se afla în ambarcațiune cu tatăl lui și cu încă o persoană, mergeau la pescuit când la un moment dat a fost pur și simplu strivit de un alt barbat care s-a urcat cu ambarcațiunea cu viteză mare pe barca în care se aflau ei. Cel mai probabil din cauza ceții dense și a vizibilității slabe nu l-a văzut, iar impactul nu a mai putut fi evitat. Autoritatea Navală Română a deschis o anchetă pentru a afla cum s-a produs accidentul, iar polițiștii tulceni au deschis un dosar pentru ucidere din culpă.

Au ars două ambarcațiuni

În urmă cu un an, ISU Tulcea transmitea că a intervenit la stingerea unui incendiu ce a cuprins două ambarcațiuni, aflate într-o curte, dar și mai multe mașini dezmembrate dintr-o curte învecinată.

Incendiul a fost lichidat în aproximativ 25 de minute iar în urma acestuia au ars două ambarcațiuni și au fost afectate 3 autoturisme dezmembrate.

Mai multe