Anchetă la Maternitatea Buzău, după ce o gravidă care a mers să nască a murit subit, la două ore de la internare

21 octombrie 2020 13:13   Național
Ultima actualizare:

Tragedie fără margini într-o familie din Râmnicu Sărat! O femeie, mamă a trei copii și însărcinată cu cel de-al patrulea, a murit inexplicabil la numai două ore de când a ajuns pe mâna medicilor pentru a naște. La maternitatea Buzău a fost deschisă o anchetă.

Mihaela a mers cu zâmbetul pe buze să de-a naștere celui de-al patrulea copil, o fetiță. Avea numai 34 de ani și cel mai mult îți dorea să-și vadă mari toți urmașii. Nu a fost să fie așa și a plecat la Ceruri îmreună cu fătul nenăscut, în ziua când s-a internat în spital pentru a-l aduce pe lume. Femeia a suferit un stop cardio-respirator la aproximativ două ore după internare, în timp ce se afla la toaletă. 

”Am înţeles că a căzut în toaletă şi a murit”

Acum, rudele femeii aruncă vina pe cadrele medicale de la Maternitatea din Buzău, pe care le acuză că nu şi-au dat interesul în cazul pacientei care a venit la spital după ce a început să piardă lichid amniotic. ”M-a sunat Mihaela în timp ce eram în Germania şi mi-a spus că i s-a rupt apa. A plecat cu o rudă la Maternitate, iar acolo nu o aştepta nimeni. Am vorbit după ce a fost internată şi îmi spunea că se simte rău. Am înţeles că a căzut în toaletă şi a murit”, spune Cătălin, soţul Mihaelei.

Duminică după-amiază, la internare, spun chiar reprezentanţii spitalului, femeia era pe picioarele ei. I-a fost administrată o injecţie pentru dilatare, iar după aproximativ două ore i s-a făcut rău în timp ce se afla în toaletă. 

Toate analizele femeii erau bune 

”Nu înţeleg cum poţi să te duci râzând, cu bucurie, şi în câteva ore să o omori. Doctorul care m-a sunat să mă anunţe că a murit Mihaela mi-a zis că analizele erau bune şi că nu poate şti şti ce i s-a întâmplat”, mai spune Cătălin, tatăl care nu știe cum să-și anunțe copiii că mama lor nu se va mai întoarce niciodată acasă.

Mihaelei i-ar fi fost efectuate manevre de resuscitare pe loc, apoi a fost transportată în sala de operaţie, pentru a urmări evoluţia şi salvarea fătului. Demersul a fost sortit eşecului, fiind declarat decesul atât în cazul mamei, cât şi al pruncului din pântece.

Mai multe informatii si imagini, pe adevarul.ro

Mai multe