UPDATE: Atac premeditat la Parlamentul României. Un bărbat a intrat cu benzină și a provocat un incendiu

17 septembrie 2024 12:00   Național
Ultima actualizare:

UPDATE 15.30 Politistii vizualizează imagini, de pe camerele de supraveghere, pentru stabilirea traseului acestuia și pentru identificarea și depistarea bărbatului.

Persoana care a intrat în instituția Parlamentului cu benzină și a provocat un incendiu în magazinul de suveniruri de la parter riscă până la 7 ani de închisoare. 

El se face vinovat de distrugere. Potrivit articolului din Codul Penal, „distrugerea, degradarea sau aducerea în stare de neîntrebuințare a unui bun, săvârșită prin incendiere, explozie ori prin orice alt asemenea mijloc și dacă este de natură să pună în pericol alte persoane sau bunuri, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani.”

Știre inițială:

Sute de persoane au fost evacuate din Palatul Parlamentului după ce la parterul instituției a izbucnit un incendiu. Este vorba despre un incident provocat de un bărbat care a reușit să intre în instituție cu benzină. Camerele de supraveghere din zona de la parter, unde este intrarea vizitatorilor, au surprins momentul incendiului, dar și pe bărbatul care a reușit să se facă nevăzut. Poliția face apel la populație pentru găsirea individului care a provocat incendiul la parterul Parlamentului.  

Atac premeditat cu benzină la Parlament

Incendiul a fost semnalat, marți după-amiază, la parterul Palatului Parlamentului,  în zona de intrare a vizitatorilor. Circa 300 de oameni au fost evacuați, iar la fața locului și-au făcut rapid apariția și echipaje SMURD.

Camerele de supraveghere au surprins un bărbat care ar fi provocat incendiul în interiorul magazinului cu suveniruri. Angajata de aici a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri la fața locului.

Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București - Secția 17 Poliție au fost sesizați, prin 112, cu privire la faptul că o persoană ar fi aruncat cu o substanță, posibil inflamabilă, în incinta instituției.

„La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul subunității, iar din primele cercetări s-a stabilit faptul că, în urma unui conflict spontan, un bărbat, vizitator, ar fi aruncat cu o substanță inflamabilă. Incendiul a fost într-o încăpere pentru vizitatori,  aproximativ 300 de persoane fiind evacuate la acel moment.

Din primele informații, nu există persoane rănite, a transmis Poliția Capitalei, potrivit Adevărul.

Clădirea Parlamentului este închisă

Reprezentanții ISU au sosit în scurt timp și au stins incendiul înlăturând orice pericol.

„Am intervenit pentru stingerea unui incendiu ce s-a produs la Palatul Parlamentului, Sala Constantin Brâncuși. Incendiul s-a produs într-o încăpere pentru vizitatori, pe o suprafață de 30 mp. Au ars elemente textile și de birotică. În urma evenimentului nu sunt persoane rănite. Au intervenit forțele din cadrul Detașamentului de Pompieri Palatul Parlamentului. În momentul de față incendiul este lichidat”, a anunțat ISU, transmite Adevărul.

Accesul în Parlament este blocat, toate intrările și ieșirile fiind închise. 

Bărbatul care a provocat incendiul a reușit să fugă, iar în acest moment sunt în desfășurare verificări în vederea depistării persoanei în cauză, transmit oamenii legii. 

Mai multe