Donald Trump și Rupert Murdoch au vrut să cumpere Casa Poporului, în anii '90. Planurile lor erau uriașe

Donald Trump și magnatul Rupert Murdoch au vrut să cumpere Casa Poporului, actualul Palat al Parlamentului, după Revoluție, fiecare țintând spre o afacere uriașă. Fostul președinte SUA avea în plan să transforme clădirea în cel mai mare cazinou din lume. Și Rupert Murdoch ar fi pus ochii pe clădirea simbol din România și s-ar fi întâmplat chiar înaintea lui Trump. Murdoch ar fi vrut să cumpere colosul pentru a-l transforma într-un centru de informare pentru întreaga Europă de Sud-Est.

Cât oferea Donald Trump ca să devină proprietarul Casei Poporului

Casa Poporului Palatul Parlamentului FOTO Calin Gavrilas jpg

Casa Poporului a atras atenția a dou dintre cei mai mari afaceriști din Statele Unite ale Americii. Donald Trump este unul care ar fi vrut să devină proprietarul clădirii construite din ordinul lui Nicolae Ceaușescu. Aici, ar fi vrut să funcționeze cel mai mare cazinou din lume. Acesta era planul celui care urma să devină președinte al Statelor Unite.

HISTORY a realizat un amplu documentar, „Dinastia Donald Trump”, cu mărturii directe și materiale de arhivă, o radiografie atotcuprinzătoare a familiei Trump, examinând viața celui de-al 45-lea președinte al Statelor Unite ale Americii, de la mogul al imobiliarelor la personalitate TV. În acest documentar se face referire și la o presupusă intenție a lui Trump de a cumpăra Casa Poporului.

În 1994, Trump și-ar fi trimis emisarii pentru a face o ofertă de cumpărare a Casei Poporului, pentru a transforma clădirea într-un cazinou. În același an, clădirea devenea sediul Camerei Deputaților, ulterior și al senatorilor. Fostul președinte al SUA, atunci unul dintre cei mai controversați oamnei de afaceri ar fi fost dispus să ofere 1,75 miliarde dolari pentru a achiziționa impunătoarea clădire din București. Românii au declinat oferta, potrivit Adevărul.

Ce intenții a avut Rupert Murdoch cu Casa Poporului

În 2014, profesorul Augustin Ioan, de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism "Ion Mincu" din București a oferit unele detalii într-un interviu pentru Radio România Internațional, despre o presupusă intenție a magnatului de a achiziționa Casa Poporului.

„Sunt câteva lucruri pe care nimeni nu le știe. Nimeni nu știe, de exemplu, cât de mari au fost exact costurile de construcție. Ce putem spune este că, în 1991, Rupert Murdoch a oferit două miliarde de dolari pentru clădire. Nu știu dacă era un preț corect, eram într-un punct în care ziceam cu voce tare "țara noastră nu e de vânzare". Plănuia să o transforme într-un centru de "infotainment", un centru de informare pentru întreaga Europă de Sud-Est", declara profesorul.

Același profesor spune că nu este clar dacă denumirea de "Casa Poporului" apare înainte sau după 1989. Denumirea oficială a clădirii era "Casa Republicii.

Donald Trump este primul fost președinte al SUA condamnat penal. El a fost găsit vinovat pentru 34 de infracțiuni de falsificare a registrelor de afaceri. Pronunțarea sentinței a fost stabilită pentru 11 iulie, însă ar putea fi întârziată de apelul probabil al lui Donald Trump.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
image
image
image
image
image
image
viitura sat slatioara 2 1024x576 jpg
sex jpg
zarug lorelai asia expresz jpeg
Barbat arestat - catuse FOTO Shutterstock
f86f6691 60b5 4a3c a365 aa8e678c0156 (1) jpeg
NZ9TprqoX8S 3L jpg
image png
Mirosuri neplacute Asa poti avea o casa parfumata si primitoare  Sursa foto shutterstock 1892880535 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net