Bărbat din Sălaj, executat silit pentru o datorie de 1 leu. Ce sumă fabuloasă are de plătit

29 octombrie 2021 11:56   Național
Ultima actualizare:

Un bărbat din Hida, județul Sibiu, s-a trezit că este executat silit pentru o datorie de care nici nu știa. Culmea, suma restantă la CEC Bank era de numai 1 leu, iar acum, în urma procedurilor de executare silită, are de plată aproape 5.000 de lei.

Pop Iosif, în vârstă de 66 de ani, a crezut că este ținta unei farse când s-a pomenit acasă cu executarea. Pentru că nu se știa dator nicăieri, bărbatul a aplelat la un prieten jurist care să-l lămurească. A rămas șocat când acesta i-a spus că, de fapt, totul este real și că acum trebuie să plăteacă 4.957 lei pentru infima sumă de 1 leu cu care figura ca dator, potrivit antena3.ro.

„Am primit un titlu de executare de la un executor de 4.957 de lei. M-am adresat la un prieten jurist și mi-a zis că am fost executat pentru 1 leu. După ce îmi revin din aceasta fantezie mă duc la CEC Bank să văd când și de unde datorez suma de 1 leu și în continuare ne vom mai distra.”, spune Pop Iosif.

Juristul la care a apelat sălăjeanul este și el contrariat de suma fabuloasă cerută în urma executării silite. „Pentru fabuloasa muncă prestată, domnul executor a cerut suma de 4.957 de lei. Fascinanta Românie, ne bucurăm că trăim aici.”, a precizat acesta.   

Ce spune CEC Bank    

„Am aflat din canalele mass-media de cazul unei executări silite pentru un debit de un leu. Pentru corecta informare a opiniei publice, creanța de un leu către bancă nu există și nu poate fi invocată pentru a justifica cheltuieli de executare silită.  

Mai mult, banca nu inițiază proceduri de executare silită pentru sume modice, tocmai pentru a preveni astfel de situații în care cheltuielile de executare exced sumei datorate. Suntem, așadar, în fața unei erori a executorului judecătoresc care, în mod greșit a menționat numele băncii, prejudiciindu-ne imaginea. Este o vorba de o cerere de executare silita prin care urmărește să-și recupereze propriile cheltuieli de executare, la care, din câte cunoaștem, a renunțat între timp.”, ne-a transmis Raluca Barbuneanu, manager Comunicare, Serviciu Comunicare Presa al CEC Bank. 

Citește și: 

Doru Todoruț, executat silit de fosta soție: „Mi-a luat toți banii din drepturile de autor”

Cum a fentat Cătălin Botezatu timp de 20 de ani o datorie la bancă. Designerul merge relaxat în vacanţe exotice, deşi executorii bat la uşă

Mai multe