Bătaie între fete de clasa a VI-a la o școală din județul Timiș. Elevă trântită pe jos și lovită cu picioarele

17 iunie 2021 14:05   Național
Ultima actualizare:

Conflictele între elevi se rezolvă tot mai des cu pumnii și picioarele. Este și cazul unei eleve de clasa a VI-a din Timiș, care a fost trasă de păr, trântită pe jos și lovită cu pumnii și picioarele de colege, în prezența mai multor adolescente.

Agresiunea a avut loc la Școala Gimnazială 2 din Sânnicolau Mare, în cursul zilei de marți, după cum se observă într-o filmare video care a fost prezentată redacției tion.ro. În imagini se vede cum fata este bătută și înjurată de colegele ei, în prezența altor fete, toate de clasa a VI-a.

Inspector școlar: „Este un final de an cu violență escaladată în școli”           

A fost anunțat Inspectoratul Școlar și conducerea școlii. „Directoarea a interogat diriginții. Nu a știut despre întâmplare, a înțeles că s-a întâmplat marți, înainte de orele de curs. În orice caz, trebuie să fie un paznic, o îngrijitoare, cineva acolo. Joi îmi va face o informare și se va face o comisie de cercetare pentru aplicarea legislației. Trebuie să luăm măsuri din timp. (…) Exact cum am anticipat, este un final de an cu violență escaladată în școli”, a declarat Marin Popescu, inspector școlar general al Inspectoratului Școlar Timiș.  

Elevă cu nevoi speciale, bătută de colege   

Pe 7 iunie, o fată de 15 ani, cu nevoi speciale, a fost chinuită de două colege, iar întreaga scenă a fost filmată de alți adolescenți care se amuzau teribil de cele întâmplate. Scenele s-au petrecut într-un laborator de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară de pe Calea Bogdăneștilor din Timișoara. În imagini se vede cum minora este ținută pe un scaun, colegele ei o bruschează și o amenință cu bătaia, iar mai apoi o batjocoresc. La un moent dat, una dintre colege o apucă de păr, în timp ce o alta o ține. În urma anchetei, conducerea liceului a fost demisă și urmează sancțiuni pentru elevele implicate și pentru profesoara care a lipsit de la oră. În acest caz polițiștii au deschis și un dosar penal. Elevii erau în timpul orei de laborator, nesupravegheați, când s-a produs incidentul. 

Citește și: 

Anchetă după cazul de bullying de la Liceul Alimentar din Timișoara. Conducerea școlii, demisă

Un adolescent din Sibiu a amenințat o elevă cu un pistol, în fața profesorului și a colegilor de clasă. Tânărul de 18 ani a fost reținut

Mai multe