Bucureștiul are un nou parc. Unde a fost construit cel mai mare parc liniar din Europa
Sectorul 6 și Bucureștiul au de joi, un nou parc, amenajat în cartierul Militari. Parcul Liniei a fost inaugurat chiar de Ziua Internaţională a Copilului.
Parcul Liniei a fost inaugurat de ziua copilului, se întinde pe 630 de metri şi este mare cât şase terenuri de fotbal. În total, amenajarea lui costă 14 milioane de lei. Cei care ajun în parcul din cartierul Militari vor găsi piste pentru biciclete, terenuri de joacă și zone de relaxare.
Parcul Liniei se întinde de-a lungul căii ferate dezafectate
Parcul Liniei a fost botezat aşa pentru că se întinde de-a lungul căii ferate dezafectate care străbate sectorul 6. Niciun tren nu a mai trecut pe acolo de peste 20 de ani. Locul lăsat în paragină se transformase într-o groapă de gunoi, dar acum are altă faţă. Locurile de joacă au fost pline ochi de copii curioşi şi energici, scrie Observatornews.ro.
Pe linia care mărgineşte parcul, primarul general al Capitalei vrea să pună un tren metropolitan. Doar că sistemul va fi gata abia peste trei ani. „Şina de tren e acolo în conservare e acoperită, nimeni nu s-a atins de ea. Ca să faci un astfel de proiect îţi trebuie un PUZ. În România ca să faci un PUZ îţi ia cam doi ani şi asta o spun din propria experienţă. Deci cel puţin ani buni de acum înainte e foarte puţin probabil ca aici să apară un tren metropolitan pentru că nu s-a mişcat nimeni", a declarat primarul Ciprian Ciucu.
Luna viitoare încep lucrările la Faza 2 a Parcului Liniei
Lucrările la Faza 2, cuprinsă între Gara Cotroceni și Bd. Doina Cornea, vor începe luna viitoare și vor fi gata până la finele anului. Deja, întregul teren de 16.110 mp a fost curățat.
Vor fi amenajate: o pistă de biciclete cu o lungime de 585 metri, ce o va continua pe cea de la Faza 1, pistă de pumptrack, fântână drydeck, loc de joacă, zonă specială pentru activități sportive în aer liber: bare pentru tracțiuni, bare cu inele, scări de cățărare, perete de cățărare cu frânghie, obstacole în serie, box. Tot aici vor fi amplasate: rastel de biciclete, pergole, hamace, dar și cinci foișoare smart, dotate cu wi-fi, unde se va putea lucra în aer liber.