Călărași: Şofer în comă alcoolică și fără permis, arestat după ce s-a răsturnat cu maşina pe A2

20 octombrie 2020 13:34   Național
Ultima actualizare:

Dublă inconștiență la volan! Deși nu avea permis, un bărbat s-a urcat la volan, a pierdut controlul mașinii și s-a răsturnat. Culmea, analizele de sânge au arătat o alcoolemie de peste 3 la mie! Șoferul a ajuns în arest.

Era aproape în comă alcoolică atunci când s-a urcat la volan și a mai luat 3 persoane în mașină. Nu a ținut cont nici de faptul că nu deține permis auto și a pornit pe Autostrada Soarelui. Doar norocul a făcut să nu se întâmple o tragedie! 

Un bărbat care s-a răsturnat cu maşina pe Autostrada Soarelui a fost arestat preventiv de judecătorii din Lehliu, după ce s-a stabilit că se urcase la volan fără permis şi aproape de comă alcoolică. Poliţiştii Brigăzii Autostrăzi au reţinut un bărbat care s-ar fi răsturnat, pe A2, cu un autoturism, pe care l-ar fi condus fără a avea acest drept şi sub influenţa băuturilor alcoolice, scrie adevarul.ro.

Când a ajuns aproape de kilometrul 34, a pierdut direcția de mers, a trecut prin balizajul ce separa sensurile de mers și a pătrusn pe conrasens, răsturnându-se și rămânând pe banda de decelerare. Accidentul s-a petrecut pe 17 octombrie, la km. 35+970 m.

Alcoolemie de 3.15 mg/l alcool în sânge

Șoferul autoturismului a fost testat în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatul fiind 1.16 mg/l, însă a fost condus la Spitalul Lehliu-Gară, în vederea prelevării mostrelor biologice. În urma analizei probelor de sânge, la prima probă a reieşit că acesta a avut o alcoolemie de 3.15 mg/l alcool în sânge, iar la a doua probă a reieşit o alcoolemie de 2.97 mg/l. În autoturism se mai aflau 3 persoane, însă nici una nu a fost rănită. În schimb, balizajul a fost distrus pe o porţiune de aproximativ 50 de metri.

Verificându-l în baza de date, polițiștii au avut surpriza să constate că bărbatul nu posedă permis de conducere. Bărbatul a fost reţinut de poliţişti, la data de 18 octombrie, iar o zi mai târziu Judecătoria Lehliu-Gară a dispus faţă de acesta măsura arestării preventive pentru 30 de zile. 

Citește și: 

Bărbat, omorât pe banda de urgență pe A2 în timp ce își lua ceva din portbagaj!

Carnagiu pe A2: 32 de mașini implicate în accident! Patru oameni și-au pierdut viața

Mai multe