Calendarul anului școlar 2022-2023. Școala va începe la 5 septembrie
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat miercuri după-amiază că anul școlar 2022-2023 va începe la 5 septembrie și va avea „module de învățare” alternate cu vacanțe. Structura anunțată este o „propunere agreată”.
„Azi am avut o comisie de dialog social la nivelul Ministerului Educației, cu reprezentanții elevilor, profesorilor și părinților, cu implicarea specialiștilor în educație, unde s-a discutat un subiect de maxim interes: structura anului școlar 2022-2023. Am reușit să ajungem la un consens care este confirmat nu doar de către experții în științele educației din România, ci și de către orice expert care are un minimum de noțiuni de pedagogie modernă: și anume nevoia de a alterna module de învățare de 6-7-8 săptămâni cu module de repaus. Astfel, propunerea agreată a fost ca școala să înceapă la 5 septembrie, cu un prim modul de învățare”, a anunțat Sorin Cîmpeanu, într-o conferință de presă.
Structura anului școlar 2022-2023
5 septembrie: începerea școlii;
5 septembrie – 21 octombrie: modulul 1 de învățare;
24 – 30 octombrie: prima vacanță, pentru toți elevii și preșcolarii;
31 octombrie – 22 decembrie: modulul 2 de învățare;
23 decembrie 2022 – 8 ianuarie 2023: vacanța de iarnă;
9 ianuarie – februarie 2023: modulul 3 de învățare;
Vacanță „mobilă” în februarie
Februarie: O săptămână de vacanță. „În februarie vom avea cea de-a treia vacanță, care va putea fi acordată în a doua săptămână, în a treia sau a patra săptămână a lunii, la decizia fiecărui inspectorat școlar județean, prin consultare cu cei implicați. Deci este vorba despre o vacanță „mobilă”, de o săptămână.
Februarie – aprilie 2023: Modulul 4 de învățare, care se va derula până în preajma sărbătorilor pascale (luând în considerare Paștele Catolic și cel Ortodox).
8 – 23 aprilie 2023: în această perioadă se va organiza vacanța de primăvară;
24 aprilie – 16 iunie: modulul 5 de învățare
Din 17 iunie 2023 începe vacanța de vară.
Vom avea o „Săptămână Altfel” și o „Săptămână Verde”
O altă noutate din structura anului școlar 2022 - 2023 va fi introducerea unei „Săptămâni Verzi”, când „vor fi activități de mobilizare a elevilor pentru activități de mediu”, a mai anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Alături de Săptămâna Școala Altfel, vom avea și Săptămâna Verde. Acestea vor fi introduse în modulele 4 și 5. Școlile vor avea libertatea să-și aleagă ce săptămână în care modul o programează, în funcție și de condițiile meteo”.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro
Poți urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram.