Cămin social fără autorizație descoperit în casa din Ilfov a tatălui fostului ministru Ilan Laufer

12 iulie 2023 20:08   Național

Încă un scandal în jurul unui așezământ social în Ilfov. De data aceasta este vorba de un imobil din localitatea Corbeanca al familiei fostului ministru al Mediului de Afaceri, Ilan Laufer, despre care vecinii spun că a adăpostit ilegal persoane cu dizabilități. DSP Ilfov a suspendat autorizația centrului în iunie 2023 dar acolo se pare că ar mai fi fost cazați în continuare vârstnici

Vecinii spun că nu sunt de acord cu deschiderea acestui centru în zonă iar acordul lor ar fi esențial. În plus, condițiile în care erau ținuți vârstnicii din centru nu erau cele mai bune. O anchetă digi24.ro a descoperit că locația este administrată de Asociația Căminul de Bătrâni Romantic Club. Din casa familiei Laufer ar fi fost evacuate de curând nouă vârstnici cu dizabilități deși centrul nu mai trebuia să funcționeze în lipsa avizului DSP

Conform sursei citate, deși Dan Laufer, tatăl fostului ministru din Guvernul Tudose declară că imobilul nu-i mai aparține, jurnaliștii au descoperit că actele sunt în continuare pe numele acestuia. Concret, cartea funciară a imobilului arată că proprietatea aparține în continuare lui Dan Laufer.

Ce spun vecinii familiei Laufer

 Cei care sunt gard în gard cu imobilului familiei Laufer se plâng de condițiile în care sunt îngrijiți cei din centru, dar și de țipetele constante. Vecinii spun că primii beneficiari ar fi fost aduși cu mult timp înaintea primii autorizației DSP.

"Noi am văzut primele mișcări în octombrie, îi aduceau cu duba noaptea, oamenii sunt instituționalizați, sunt închiși non stop. În curte este o piscină care până acum nu a fost îngrădită, dar pentru că am făcut sesizări au îngrădit și piscina”, a dezvăluit pentru digi24.ro, Ana, o vecină nemulțumită.

În cele din urmă, la presiunile autorităților reporterii susrsei citate spun că și ultimii nouă pacienți din centru au fost evacuați.

Ce declară Ilan Laufer

„Nu este un azil al groazei, toate instituțiile statului care au mers acolo au spus că este unul dintre cele mai bune dotate și cel mai bun din punct de vedere estetic azil din România.

Nu este casa mea, este casa tatălui meu, care are o promisiune de vânzare, cumpărare, semnată anul trecut în luna octombrie cu o persoană fizică care a dorit să facă acolo un cămin de bătrâni.

Luna trecută, au venit cei de la DSP și au spus așa: Gardul, care desparte de vecini, este cu 10 centimetri mai mic decât ar trebui să fie, piscina nu este împrejmuită și o balustradă care trebuie ridicată cu 20 de centimetri.

Problema a fost rezolvată, iar cei de la DSP nu au mai dorit să vină să constate. Oamenii care vin acum și acuză sunt și ipocriți și inculți. Spun lucrul acesta pentru că toți spun, trebuie să avem grijă de bătrâni, sunt ținuți în condiții rele, dar nimeni nu vrea să aibă un bătrân lângă el. Nimeni nu este de acord ca pe strada lui să fie un azil de bătrâni", a acuzat Ilan Laufer conform antena3.ro.

Mai multe