Când vine pensia pe octombrie 2024. Pensionarii care au contestat calculul vor primi noile decizii revizuite

25 septembrie 2024 5:55   Național
Ultima actualizare:

Octombrie este a doau lună când cea mai mare parte a pensionarilor din România își primesc pensiile majorate. Banii trebuie să intre în prima parte a lunii. Pe card, vor fi virați între 9 și 11 octombrie. Cei care își primesc pensiile prin Poșta Română, trebuie să se aștepte să fie virate între 1 și 15 octombrie.

Când va fi livrată pensia

Pensia va fi virată pe card între 9 și 11 octombrie, în funcție de banca la care fiecare pensionar își are cardul. Când vine pensia pe octombrie prin poștă: Cei care își primesc pensiile prin Poșta Română, trebuie să se aștepte să le primească între 1 și 15 octombrie, cel târziu, potrivit informațiilor Alba24. Potrivit cutumei, banii către Poșta Română sunt virați în ultimele zile ale lunii anterioare. Concret, pentru octombrie, banii sunt virați în septembrie.

Când se primesc noile decizii revizuite 

Când vine pensia pe octombrie prin poștă sau pe card. Este a doua lună în care cea mai mare parte a pensionarilor din România își primesc pensiile majorate. Banii trebuie să intre în prima parte a lunii, la date diferite pentru cei care le primesc prin poștă față de cei care le primesc direct pe card. 

Și o parte dintre pensionarii care au contestat deciziile de majorare vor primi noile decizii revizuite, în această perioadă. Casele de pensii au început deja să distribuie aceste documente, după ce zeci de mii de români au reclamat că au fost nedreptățiți la marea recalculare a pensiilor. Aproximativ 20% dintre ei au avut câștig de cauză în relația cu Casa de Pensii și vor primi și ei pensii mărite (inclusiv pe septembrie).

 Pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate

Reamintim că de la 1 octombrie mai intră în vigoare o măsură: pensiile sub 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate. Pragul de impozitare va creşte de la 2.000 de lei, cât este în prezent, la 3.000 de lei.

Măsura vine în contextul noii legi a pensiilor. Atunci când unii dintre pensionari care au beneficiat de majorarea pensiei și au depășit cu puțin 2.000 de lei s-au trezit că trebuie să plătească impozit.

Mai multe