Capitala, cucerită de vrăjitoare şi dovleci uriaşi. Zeci de mii de bucureșteni au fost prezenți la eveniment

27 octombrie 2024 23:00   Național

Insula Lacul Morii din Bucureşti a fost din nou gazda celui mai mare festival de Halloween din România. A doua ediţie a West Side Hallo Fest s-a desfăşurat de vineri până duminică şi a strâns laolaltă zeci de mii de bucureşteni.

Machiaţi, costumaţi şi aranjaţi care mai de care mai original, vizitatorii s-au bucurat de toate surprizele pregătite de organizatori, de la activităţi inedite la concerte.

Autobuzul bântuit, dovleacul gigant sau vrăjitoarea de trei metri înălţime au fost doar câteva dintre atracţiile care i-au aşteptat pe cei care au trecut pragul acestui târg tematic.

Pentru că au existat şi zeci de comercianţi, care i-au îmbiat pe bucureşteni cu bunătăţi – majoritatea pe bază de dovleac – şi multe surprize.

Au fost aduse 45 de tone de dovleci

Decorurile au fost realizate, multe, din materiale reciclate, dar a existat şi o căruţă veche de 100 de ani care a „găzduit” dovlecii.

Aceştia erau doar o mică parte din cele 45 de tone de dovleci care au fost achiziţionate special pentru această manifestare. 10.000 de bucăţi s-au folosit în cadrul atelierelor, iar alte 5.000 pentru decor.

În total, au fost aşteptaţi în jur de 100.000 de vizitatori, o cifră mai mare decât cea de anul trecut, aceasta fiind cea de-a doua ediţie a acestui festival care s-a desfăşurat pe întreaga suprafaţă de 32.000 de metri pătraţi ai insulei.

Arcadele decorate cu pânze albe şi negre, cu fantome, ciori, lăzi vechi cu dovleci şi porumb, precum şi câteva ferestre „blocate” cu scânduri bătute în cuie dădeau impresia, încă de la intrare, că păşeşti într-un oraş abandonat, bântuit, aşa cum „cere” legenda.

Cei mai curajoşi au putut să-şi experimenteze limitele în autobuzul groazei sau în „casa fantomei”, acolo unde au avut parte de o călătorie multimedia plină de mister şi adrenalină, cu efecte speciale şi holograme.

Totul, sub „supravegherea” unei vrăjitoare su­pradimensionate, de aproape trei metri înălţime, al cărei prieten bun era un păianjen la fel de uriaş ca ea.

Mai multe