Sâmbătă se deschide primul bulevard construit de la zero după 1989 din București. Cum arată
Se deschide circulației cel mai nou bulevard din București. Este în Sectorul 6 și în trecut a fost o potecă de pământ. Primarul Ciprian Ciucu spune că este primul bulevardul din Capitală, lucrat de la zero după 1989.
Se deschide Bulevardul Valea Largă
Cel mai noi bulevard din București se dechise circulației sâmbătă pe drumul Valea Largă din sectorul 6, potrivit unui anunț al primarului sectorului 6, Ciprian Ciucu.
„Drumul Valea Largă, de la uliță la drum expres. L-am luat de la Primăria Generală pentru a civiliza zona și a dezvolta infrastructura din Sectorul 6.
Cei 1,5 km, între Prelungirea Ghencea și Bd.Timișoara, vor prelua din presiunea traficului din ce în ce mai dificil.
În august-septembrie, îl punem pe harta Capitalei”, a scris pe contul său de facebook Primăria Sectorului 6 la începutul acestui an.
Cu o întârziere de peste o lună, Drumul Valea Largă se deschide sâmbătă 26 octombrie.
Primul mare bulevard construit de la zero după 1989
Ciprian Ciucu a postat pe facebook un mesaj prin care a anunțat finalizarea lucrărilor și deschiderea acestui drum.
“Civilizație. Primul mare bulevard, efectiv de la zero, după 1989 din București
Mâine (sâmbătă – n.red.) se va deschide. Are 1,5 km, toate utilitățile și mobilierul stradal, iluminatul, verdele, tot. Acum se realizează marcajul. Este gata în interiorul contractului, fără prelungiri.
Da, se poate!”, este cel mai recent mesajul al primarului Sectorului 6,Ciprian Ciucu.
Drumul Valea Largă măsoară aproape 1,5 km şi face legătura între Prelungirea Ghencea şi intersecţia Bd. Timişoara – Valea Cascadelor. Este o străpungere atât pentru fluidizarea traficului, cât şi pentru civilizarea zonei, potrivit Primăriei.
Drumul modernizat, în trecut un drum de pămînt care pe alocuri era doar o potecă, are o lăţime de 34 de metri, fiind compus din 4 benzi auto (două pe sens) de câte 3,5 metri fiecare.
Partea carosabilă are lăţimea totală de 14 metri. Pe mijloc, între cele două sensuri de circulaţie, este un spaţiu verde cu lăţimea de 4,4 metri.
Două piste de biciclete sunt amplasate pe ambele părţi ale drumului, cu lăţimea de 2 metri fiecare, cu un spaţiu verde cu lăţimea de 1,3 metri ce delimitează pistele de biciclete de partea carosabilă.