Ce avere are Marcel Ciolacu, candidatul social-democraților la alegerile prezidențiale. Ce a transmis la Congresul PSD

24 august 2024 8:40   Național
Ultima actualizare:

Social-democraţii s-au reunit într-un Congres ordinar, sâmbătă, 24 august, pentru a-şi alege noua conducere, premierul Marcel Ciolacu fiind singurul intrat în cursa pentru un nou mandat la şefia partidului. Cât depre acesta, potrivit declarației de avere, are mai multe conturi în bănci, dar și datorii.

UPDATE 15.00. Marcel Ciolcau a fost ales președinte al PSD și candidatul la alegerile prezidențiale.

„Sunt mândru și de desfășurarea congresului, dar mai ales de echilibrul găsit în interiorul partidului. Am văzut comentarii în ce privește schimbările din conducere.Am sentimentul că cu toții am fost de acord, un partid trebuie să aibă stabilitate, trebuie să fie deschis, să acorde locul cuvenit doamnelor. Să țină cont de câștig.

Trebuie să aducă câți mai mulți tineri în conducere.(...) Adevărata munca începe acum, adevărata implicare acum începe. (...) Ați fost prea îngăduitori cu mine, tot ce am promis azi o să mă țin de cuvânt. Mihai, Sorin, trimiteți-mă la Cotroceni că altfel nu mai scăpați de mine”, a transmis Marcel Ciolacu imediat după ce a fost reales președinte al PSD și desemnat candidatul partidului la alegerile prezidențiale.

Câte voturi a primit Marcel Ciolacu 

Marcel Ciolacu a fost desemnat candidatul PSD la alegerile prezidențiale care vor avea loc în această toamnă. Acesta a primit 2.257 de voturi „pentru”, 4 voturi „contra” și 3 „abțineri”. În ceea ce privește funcția de președinte al partidului și noua echipă, Marcel Ciolacu a primit 2.256 de voturi „pentru”, 6 „contra” și 5 „abțineri”.

UPDATE 11.30. Premierul Marcel Ciolacu a urcat pe scenă, și și-a început discursul presărat cu reproșuri către celelalte partide din România declarând „Da, voi candida și voi câștiga președinția României”. 

Acum 4 ani m-ați ales președinte, dar nu trebuie să uităm ce se întâmpla atunci: pierdusem alegerile, mulți lideri plecaseră din partid și alții au fost dați afară. Împreună, totuși, am reușit să recâștigăm încrederea oamenilor, am ridicat partidul fără speranță și l-am adus la guvernare. România se schimbă, iar PSD are obligații și trebuie să se schimbe odată cu România”, a mai precizat Marcel Ciolacu la congresul PSD de la sâmbătă.  

Ciolacu, candidatul PSD la prezindențiale

Social-democrații s-au reunit, astăzi, într-un congres convocat pentru a stabili candidatul PSD la alegerile prezidențiale de la finalul anului și pentru a alege conducerea partidului. Congresul este unul fără emoții pentru premierul Marcel Ciolacu, dar e important cel puțin din perspectiva raportului cu actul guvernării și cu perspectiva actualei coaliții care conduce țara.

Pentru prima dată în istoria partidului, preşedintele PSD va fi votat, la Congres, electronic. Se va vota în baza unui cod QR individual pe care îl va primi fiecare delegat pe spatele legitimaţiei. Pe acel QR se va avea acces şi la documentele partidului. La Congres, Marcel Ciolacu va prezenta ''Planul pentru România'' şi le va cere colegilor săi sprijinul pentru a câştiga alegerile prezidenţiale din acest an. El a anunţat săptămâna aceasta că a luat decizia de a candida la funcţia de preşedinte al României.

Ce mesaj transmitea Marcel Ciolacu 

Marcel Ciolacu a anunţat, săptămâna aceasta, că a luat decizia de a candida la funcţia de preşedinte al României. „Am decis să îmi depun candidatura la Preşedinţia României. Am luat această decizie după ce m-am consultat cu românii, cu familia mea şi cu colegii mei din partid. La Congresul de sâmbătă voi veni în faţa românilor cu Planul meu pentru România şi le voi cere colegilor mei sprijinul pentru a câştiga alegerile prezidenţiale”, preciza Ciolacu, marţi, într-o postare video pe Facebook.

Ce avere are Marcel Ciolacu 

Conform declarației de avere, Marcel Ciolacu deține două terenuri și două case, toate situate în Buzău. În plus, el are șapte conturi bancare și a acordat un împrumut de 435.000 de lei. Ciolacu mai deține acțiuni în valoare de 3.000 de lei la ALCOM SRL și are trei împrumuturi bancare, dintre care unul de 3.000 de lei scadent în 2024. Din funcția sa la Camera Deputaților, a obținut venituri de 75.410 lei, iar din funcția de premier, a câștigat 102.121 lei. 

Mai multe