Marcel Ciolacu, despre creșterea prețurilor în România. „Importantă este puterea de cumpărare”

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre creșterea prețurilor din țara noastră și a afirmat că importantă este, de fapt, puterea de cumpărare pe care o au românii.

Marcel Ciolacu vorbește despre creșterea prețurilor
Marcel Ciolacu vorbește despre creșterea prețurilor

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit, de asemenea, despre faptul că guvernul său a indexat și majorat pensiile și salariul minim, spre deosebire de guvernarea de dreapta, care nu a aplicat aceste legi.

„Haideţi să facem o diferenţă între nominal şi procentual. În primul rând, noi am mărit, am indexat pensiile cu 13,8%, pe urmă toate măririle, în primul rând a salariului minim, acum doi ani spuneam că o să ajungem la 500 euro şi la venitul mediu la 1.000 euro. La venitul mediu am ajuns la 1.100 euro şi la salariul minim am ajuns la 480. E normal că este o dinamică.

Dacă facem un raportare la un bon, de exemplu de acum 10 ani, veţi vedea că raportarea numerică este la fel de mare. Important este că, şi vă aduc aminte când era o guvernare de dreapta, nu s-a mărit, nici măcar nu s-a aplicat legea în ceea ce priveşte indexarea pensiilor, iar să nu mai vorbim de salariul minim pe economie când nu a fost nicio creştere a lui.

Automat, venim de anul viitor cu salariul minim european, deci venim cu o formulă de creştere, nu mai este o decizie politică şi acest lucru ne duce în rândul ţărilor dezvoltate cu această abordare”, a explicat Premierul Marcel Ciolacu, potrivit adevarul.ro.

„Importantă este puterea de cumpărare”

Potrivit Prim-ministrului, important nu este, în mod necesar, dacă prețurile au crescut, ci puterea de cumpărare a românilor.

„Deci, iertaţi-mă, e cum aş compara acum cât costă un apartament astăzi, cu cât a costat un apartament acum doi ani. Normal, lucrurile cresc, importantă este puterea de cumpărare. Iar, în acest moment, cu scăderea inflaţiei sub 5%, puterea de cumpărare, ne arată cifrele, a crescut”, a mai spus Marcel Ciolacu.

De asemenea, Prim-ministrul a mai spus că urmează să discute cu cei de la Comisia Europeană pentru relocarea de fonduri europene pentru a se putea acorda ajutoare de stat n sectorul industrial.

„Ce m-am uitat iarăşi pe cifre: o să trebuiască să relocăm nişte fonduri europene şi o să vorbesc în perioada următoare cu Comisia Europeană. Acum trei ani am avut o scădere bruscă la industrie, acum doi ani s-a mai liniştit, nu a mai fost atât de abruptă şi de un an de zile încearcă să fie o medie. Şi o să venim cu ajutoare de stat, după ce discutăm cu Comisia, pe zona de industrie”, a declarat Marcel Ciolacu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
familie  foto   Shutterstock jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
polul de la 1868 jpg
man at supermarket jpg
ger jpg
porti din fier forjat automatizate jpg
avram iancu scaled e1662723409617 jpg
avioane F 16 ale Fortelor Aeriene Romane FOTO faceb Baza 86 Aeriana Borcea jpg
supa gazpacho jpg
pensie jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net