Peștele delicios perfect pentru dietă! Poate fi pregătit într-o mulțime de feluri și are nenumărate beneficii pentru organism

Ultima actualizare:

Deja nu mai este un secret pentru niciunul dintre noi faptul că dieta are un rol extrem de important pentru sănătatea organismului nostru. Indiferent de cât de mult sport am face, dacă nu avem grijă la ce punem în farfurie, va fi foarte dificil să scăpăm de kilogramele în plus. Iar un pește anume, foarte apreciat în țara noastră, este perfect pentru cei dintre noi care suntem la dietă!

Scrumbia de Dunăre este foarte utilă în dietă / foto: Shutterstock
Scrumbia de Dunăre este foarte utilă în dietă / foto: Shutterstock

Câteodată, atunci când încercăm să dăm jos kilogramele în plus, poate fi destul de dificil să găsim rețete și ingrediente sănătoase care, în același timp, să fie și pe gustul nostru. Din fericire, peștele este o alegere perfectă atunci când suntem la dietă! Iar un pește anume, care oricum este foarte apreciat în țara noastră, este perfect pentru a prepara rețete dietetice și gustoase!

Mai precis, este vorba despre scrumbia de Dunăre, care deși pare un pește destul de banal, are o mulțime de proprietăți benefice! În primul rând, el are foarte puține calorii! La o sută de grame, o scrumbie va avea doar 136 de calorii, iar pe lângă conținutul atât de scăzut de calorii, acest pește este și o sursă bogată de acizi grași Omega 3!

Scrumbia de Dunăre este alegerea perfectă atunci când suntem la dietă

Iar pe lângă conținutul scăzut de calorii și de acizii grași Omega 3, acest pește conține și vitamina D, cât și calciu. Acești nutrienți sunt foarte importanți pentru a avea o inimă și un creier sănătos! În plus, aceștia sunt utili și pentru sănătatea oaselor noastre. Iar mai mult decât atât, scrumbia de Dunăre are și un conținut ridicat de seleniu, foarte util în procesul de detoxifiere al organismului.

Dacă consumăm regulat acest pește delicios, putem scădea riscul de tromboză, cât și de osteoartrită. În plus, ar trebui să observăm o îmbunătățire a vederii și a funcției plămânilor. Mai mult decât atât, datorită acizilor grași Omega 3 din acest pește, el poate fi util și în prevenirea depresiei. Iar partea cea mai bună este că scumbria de Dunăre este un pește versatil, care poate fi pregătit în o mulțime de moduri!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Meghan Markle în Columbia Foto Profimedia jpg
PAG 3 MAIN Inundații la Slobozia Conachi 1 FOTO Tudor Neacșu jpg
submarinul titan profimedia jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net