Nu este bine să mănânci roșii, dacă ai aceste boli. Cine nu ar trebui să le consume

Cei mai mulți dintre noi avem în frigider măcar și câteva roșii, mai tot timpul. Aceste fructe delicioase se numără printre favoritele românilor, fiind folosite în nenumărate rețete îndrăgite. Cu toate acestea, există și unii români care nu trebuie să consume roșii, dacă nu doresc să își pună sănătatea în pericol!

Roșiile pot provoca unele probleme de sănătate
Roșiile pot provoca unele probleme de sănătate

Indiferent dacă ne pregătim o salată, anumite rețete complicate de mâncare, sau, pur și simplu, ne tăiem câteva felii pentru a lua o gustare rapidă, roșiile rămân o alegere perfectă și extrem de populară în țara noastră. Cu toate acestea, deși par a fi complet inofensive, aceste fructe delicioase ascund și unele capcane, pentru anumite persoane.

Mai precis, persoanele care suferă de afecțiuni precum gastrita, sau refluxul gastroesofagian, ar trebuie să încerce să evite consumul de roșii. Motivul este faptul că aciditatea acestora poate exacerba simptomele acestor boli, provocând arsuri la stomac. Chiar și pentru persoanele sănătoase există riscul unui discomfort gastric, dacă consumă prea multe roșii.

Riscurile ascunse ale roșiilor

De asemenea, din cauza unui alcaloid din roșii, cunoscut drept solanină, calcliul se poate acumula în țesuturi, lucru ce va duce la inflamații, cât și la dureri articulare. Mai mult decât atât, deoarece roșiile conțin un nivel ridicat de potasiu și oxalați, ele pot crește riscul formării pietrelor la rinichi, pentru persoanele care deja suferă de probleme renale.

În plus, deși poate părea surprinzător, din cauza conținutului de histamină există riscul ca unele persoane să dezvolte o alergie la roșii! Iar pentru persoanele care suferă de diferite afecțiuni urinare, aciditatea acestora poate conduce la o vezică urinară iritată. De asemenea, roșiile pot agrava simptomele celor care suferă de sindromul intestinului iritabil.

Deși sunt atât de delicioase și par a fi complet inofensive, roșiile ascund anumite capcane, pentru persoanele care deja suferă de anumite probleme de sănătate. Din acest motiv, este indicat ca acestea să evite consumul excesiv de roșii. Însă, dacă putem consuma tomate, trebuie să știm că ele au și nenumărate avantaje, cum ar fi conținutul ridicat de vitamina C și K.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net