Trucul ingenios care poate răci orice băutură în doar câteva minute! Este perfect în perioade de caniculă

Fiecare dintre noi am fost nevoiți să găsim modalități de a rezista cât mai bine în fața caniculei care a pus stăpânire pe România în această perioadă. Iar mai mult ca sigur că cei mai mulți dintre noi au apelat la ajutorul unui pahar de apă rece, așa că trebuie să știm că există câteva trucuri ingenioase care ne pot ajuta să răcim o băutură mult mai repede!

Trucul care poate răci apa în doar câteva minute / foto: IStock
Trucul care poate răci apa în doar câteva minute / foto: IStock

Probabil că multora dintre noi ni s-a întâmplat în această vară să bem un pahar de apă din frigider și să avem surpriza neplăcută ca aceasta să nu fie deloc atât de rece precum am fi sperat. Ei bine, în aceste situații este important să știm că există câteva trucuri care ne pot ajuta să răcim băuturile mai rapid, așa că nu vom fi nevoiți să așteptăm după frigiderul nostru.

Iar primul astfel de truc este împachetarea sticlelor de apă, ori suc, într-un prosop umed! Apoi, acestea trebuie puse în congelator, unde apa din prosop se va evapora într-un timp foarte scurt, extrăgând căldura din băutura noastră. Desigur, sticla nu trebuie lăsată foarte mult în congelator, altfel ne vom trezi că începe să înghețe. Undeva în jur de 10 – 15 minute ar trebui să fie suficiente pentru ca băutura noastră să se răcească suficient.

Trucurile care ne pot ajuta să răcim băuturile mai rapid

O altă metodă foarte simplă și ceva mai cunoscută este să punem sticlele pe care vrem să le răcim direct în apă cu gheață. Este important de reținut faptul că apa este mai eficientă decât aerul, atunci când dorim să răcim o băutură. Astfel, doar în câteva minute, sticla sau doza noastră ar trebui să se răcească. Iar dacă vom adăuga și sare în apă, procesul ar trebui să fie și mai rapid.

Iar un ultim truc este să umplem un vas mare cu gheață, iar apoi să adăugăm câteva linguri de sare. Apoi, trebuie să punem sticlele sau dozele pe care vrem să le răcim printre cuburile de gheață, iar din când în când, vasul trebuie agitat. În aproximativ 5 – 10 minute, ar trebui să avem la îndemână o băutură rece!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și copiii lor  foto   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
herastrau jpg
Odihnă, flori, somn jpg
folie aluminiu shutterstock1 jpg
bucuresti 19301 jpeg
RO Alert jpeg
sinaia statiunea preferata a regilor (1) jpg
sare borcan istock jpg
Pensionari discută cu reprezentanții presei și oficialii Caselor de Pensii de care aparțin privind recalcularea pensiei, în București. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
image
actualitate.net
image
actualitate.net