Un aliment consumat de toată lumea pune în pericol sănătatea copiilor: „Conține până la 17 pliculețe de zahăr”

Cu toții știm deja cât de importantă este dieta pentru sănătatea organismului nostru. Din acest motiv, încercăm mereu să consumăm produse cât mai sănătoase, iar acest lucru este și mai adevărat atunci când vine vorba despre mâncarea pe care o oferim copiilor noștri. Însă, chiar și un banal sandviș poate fi mai periculos decât am crede.

Sandvișurile pot ascunde capcane pentru sănătate / foto: Shutterstock
Sandvișurile pot ascunde capcane pentru sănătate / foto: Shutterstock

Atunci când pregătim pachetul copiilor noștri, cu toții încercăm să ne asigurăm că vor avea o masă cât mai sănătoasă, în timp ce sunt la școală. Cu toate acestea, un sandviș cu salam, nu doar că poate avea o mulțime de aditivi, dar și un conținut uriaș de zahăr!

„Vrem să-i facem un sandviș copilului, și luăm un salam cu 10-11 aditivi, ketchup cu 10-11 aditivi, un muștar cu 7-8 aditivi, o pâine cu 10 aditivi, păi doar în acel sandviș am ajuns la 50 de substanțe chimice din care mai mult de 70% se regăsesc în toate produsele folosite. Ceea ce înseamnă că luăm acea cantitate de 2, 3, 5 ori. Mai luăm după aceea și ceva dulce, mai bem și o băutură carbogazoasă, și ajungem la un mic dejun cocktail de 100 de aditivi la o singură masă.

Iar dacă ne uităm pe etichetă scrie cantitatea zilnică estimată, sau doza zilnică recomandată. Asta este valabil pentru un adult de 30 de ani, nu despre un puști de șapte ani”, a explicat Sorin Mierlea, potrivit Antena 3 CNN.

„Ajungem la un mic dejun cocktail de 100 de aditivi”

De asemenea, Sorin Mierlea mai atrage atenția asupra faptului că zahăr mai găsim și în alte produse extrem de comune, la care poate că mulți dintre noi nici nu ne-am gândi că ar conține acest ingredient. Mai precis, este vorba despre pâine, muștar și chiar și în salam! În final, un banal sandviș ce pare a conține ingrediente sănătoase ajunge să conțină mai mult zahăr decât o prăjitură.

„Și ne trezim că la o singură masă, într-un singur sandviș, găsim până la 17 pliculețe de zahăr. Păi dacă te pun să mănânci 17 pliculețe de zahăr acum, nu poți. Și ne trezim că avem copii, la vârste foarte fragede, insulino-dependenți”, mai spune Sorin Mierlea.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
bf5256ef city 60036 172db41f436 jpg
index (2) webp
p 11 Carol al II lea WC jpg
obiective turistice germania webp
Alfred Bulai este escortat de polițiști în afara secției 2 de politie din București. FOTO Inquam Photos / George Călin
casa academiei jpeg
shoto stapana motan instagram jpg
Cum sa construiesti o relatie apropiata cu elevii din prima zi de scoala jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net