Român aflat în vacanță, nemulțumit de una dintre cele mai frumoase plaje din Europa: „O chestie nostimă este faptul că...”

Este una dintre cele mai frumoase plaje din Europa, însă o măsură introdusă de către autoritățile din Italia pentru a proteja acest loc superb nu a fost pe placul unui turist român care a ajuns aici în vacanță.

Este una dintre cele mai frumoase plaje din Europa
Este una dintre cele mai frumoase plaje din Europa

Ne aflăm în plin sezon de vacanțe, iar pentru turiștii care doresc să se relaxeze pe o plajă superbă, cu un nisip extrem de fin, una dintre cele mai tentante destinații este plaja La Pelosa, din Sardinia.

Pentru a proteja acest loc superb, accesul turiștilor este limitat la 1.500 de persoane pe zi, iar măsurile de protecție introduse de către autorități nu au fost tocmai pe placul unui turist român ajuns aici.

„Am stat 2 ore in zona si pe la 10.30 era deja super aglomerat, iar locuri de parcare libere se găseau doar la minim 10 minute de mers pe jos de plajă, iar aglomerația de pe plajă era serioasă”, a scris acesta, pe grupul de Facebook „Vacante do it yourself”.

Regulile introduse pentru protecția plajei

„Pe plajă trebuie să aveți rogojini, nu se permite prosop, cearceaf pentru că se lipește nisipul cel mai fin din Europa (așa s-ar zice despre nisipul de acolo) de ele și să nu cumva să dispară.

La ieșire trebuie să vă spălați pe picioare obligatoriu tocmai din acest motiv. O chestie nostimă este faptul că anul trecut pe aeroporturile din Sardinia a fost confiscata aproximativ 1 tonă de nisip”, a mai scris acesta.

Astfel de măsuri de protecție au fost introduse de ceva timp în Sardinia, iar numai 1.500 de turiști pot merge, într-o zi, pe plaja La Pelosa. Această măsură este valabilă până la data de 30 septembrie, iar vizitatorii trebuie să rezerve un bilet care costă 3,5 euro. În arhipelagul La Maddalena, există două plaje unde nu sunt permiși decât 60 de vizitatori pe zi, pe timp de vară.

Sardinia este insula cu cele mai frumoase plaje din Italia, iar dintre acestea, despre La Pelosa se spune că ar fi cea mai atractivă dintre ele. Într-un top efectuat de către traveloffpath.com, această plajă s-a clasat pe locul 4, atunci când vine vorba despre cele mai frumoase plaje din Europa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net