Cum va fi vremea în luna august. Elena Mateescu, directorul ANM, ne spune la ce să ne așteptăm

Ultima actualizare:

Cu toții am fost nevoiți să facem față temperaturilor extreme care au pus stăpânire peste țara noastră, în această lună. Din păcate, potrivit directorul general al Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu, se pare că vom continua să ne confruntăm cu temperaturi ridicate și în august.

August va continua să fie fierbinte / foto: Shutterstock
August va continua să fie fierbinte / foto: Shutterstock

Potrivit directorului general ANM, se pare că luna august va fi și ea una fierbinte, iar săptămâna 5 – 12 august ar urma să fie cea mai caldă. De asemenea, în perioada cuprinsă între 12 și 26 august vom avea, de asemenea, temperaturi mai ridicate decât ar fi normal pentru această perioadă din an.

„Estimările actuale privind ultima lună de vară indică o probabilitate destul de ridicată ca în fiecare săptămână, temperaturile medii să înregistreze valori mai ridicate decât în mod obişnuit şi cea mai caldă săptămână pare a fi 5-12 august. De asemenea, săptămânile 12-19 august şi 19-26 august, practic cele trei săptămâni indică o probabilitate de a avea abateri termice pozitive mai mari de două grade Celsius”, a explicat Elena Mateescu, conform Agerpres.

Canicula va continua și în luna august

Atât luna iunie, cât și iulie, au fost extrem de fierbinți. În primele două luni de vară, s-a înregistrat o abatere pozitivă de 3,7 grade Celsius față de normalul perioadei în luna iunie, în timp ce în iulie, abaterea a fost una de 4 grade, până la acest moment.

„În iunie am avut o abatere pozitivă de 3,7 grade Celsius faţă de normalul termic al unei luni iunie în ţara noastră şi o lună deficitară din punctul de vedere al cantităţii medii lunare de precipitaţii, doar 66,6 litri/mp˛ faţă de o normă de 84,5 litri/mp.

Luna iulie înregistrează la acest moment o abatere termică de 4 grade Celsius şi are o şansă foarte mare să devină cea mai călduroasă lună iulie din istoria măsurătorilor meteorologice, cea mai caldă lună iulie fiind în 2012 cu 3,5 grade Celsius. Deci, iată două luni de vară în top cele mai călduroase luni de vară de când se fac măsurători meteorologice din ţara noastră, din 1961”, a mai spus Elena Mateescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Meghan Markle în Columbia Foto Profimedia jpg
PAG 3 MAIN Inundații la Slobozia Conachi 1 FOTO Tudor Neacșu jpg
submarinul titan profimedia jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net