Vești proaste de la meteorologi! Care sunt județele în care va reveni canicula

După câteva zile în care ne-am bucurat de temperaturi ceva mai scăzute, meteorologii vin cu vești proaste! Un cod galben de caniculă a fost emis pentru zilele de duminică și luni, iar temperaturile ridicate urmează să afecteze local regiunile din sudul, vestul și estul țării.

ANM a emis un cod galben de caniculă în 12 județe / foto: ANM
ANM a emis un cod galben de caniculă în 12 județe / foto: ANM

Mai mult decât atât, în aceste zone din țară, discomfortul termic urmează să fie accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va chiar va trece de pragul critic de 80 de unități. Din acest motiv, meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis o avertizare cod galben de caniculă, care urmează să fie valabilă în zilele de duminică și luni. Iar pe lângă București, vor mai fi afectate județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Giurgiu, Ilfov, Mehedinți, Olt, Prahova, Teleorman, cât și Vâlcea.

Potrivit informațiilor de la adevarul.ro, temperaturile maxime urmează să fie cuprinse între 30 și 36 de grade Celsius, în timp ce minimele vor fi cuprinse între 10 și 11 grade în depresiunile aflate în estul Transilvaniei, în timp ce pe litoral, minimele din termometre vor fi cuprinse între 22 și 23 de grade.

Canicula urmează să revină în țara noastră

În această perioadă ne putem aștepta la cer senin, cu unele înnorări pe timpul nopții în nord, nord-vest, dar și parțial în centrul țării. În privința vântului, meteorologii ne spun că acesta va sufla slab și moderat, iar în a doua parte a intervalului vom putea observa intensificări ale vântului în părțile de est și vest ale țării.

Oltenia și Muntenia urmează să fie cele mai afectate în această perioadă de vreme fierbinte, temperaturile din aceste zone ale României ajungând la 34 – 37 de grade Celsius. În cursul zilei de luni, 29 iulie, în sudul Olteniei vor fi temperaturi chiar și mai ridicate.

Duminică, în București vom avea temperaturi cuprinse între 35 – 36 de grade, cât și minime de 17 – 20 de grade. Luni, în Capitală maximele vor fi de 35 de grade Celsius, în timp ce minimele vor coborî la 17 – 19 grade.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Meghan Markle în Columbia Foto Profimedia jpg
PAG 3 MAIN Inundații la Slobozia Conachi 1 FOTO Tudor Neacșu jpg
submarinul titan profimedia jpg
cutremur seismograf depositphotos1 jpg
Dieta mediteraneana - mancare sanatoasa - legume FOTO Shutterstock
Euro dolari lei bancnote bani FOTO Shutterstock jpg
avioane parcate aeroport aterizare avion frankfurt shutterstock 1702941451 jpg
foto1 examen bac jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net