Sfaturile unui medic pentru a dormi mai bine pe timp de caniculă. „Când adormim ne scade puțin temperatura corpului”

Cu toții am resimțit temperaturile extreme din această lună, iar multora dintre noi ne-a fost dificil să ne odihnim suficient, pe timpul nopții. Din fericire, medicul Răzvan Lungu ne oferă câteva sfaturi pentru a reuși să dormim mai bine pe timp de vară.

Este important să evităm mesele bogate seara / foto: Shutterstock
Este important să evităm mesele bogate seara / foto: Shutterstock

Iar potrivit specialistului, primul lucru la care trebuie să fim atenți este temperatura din cameră, pe timp de noapte. Cel mai bine ar fi ca aceasta să fie cuprinsă între 18 și 19 grade, iar dacă nu putem dormi cu un aparat de aer condiționat deschis, putem măcar să apelăm la ajutorul unui ventilator.

„Cu cât temperatura este mai mare, cu atât somnul este mai dificil și de calitate mai slabă. Somnul ideal ar fi undeva la 18-19°, dar sunt sigur că sunt puțini oameni, mai ales în țara noastră care să poată dormi la această temperatură. Ideal ar fi să fie o temperatură sub 24°. Evident că pe timpuri de caniculă, această temperatură e foarte greu de obținut fără un aer condiționat”, a spus medicul, potrivit Antena 3 CNN.

Somnul ideal ar fi undeva la 18-19°

Medicul Răzvan Lungu a vorbit și despre persoanele care nu pot să doarmă cu un aparat de aer condiționat deschis. Specialistul a spus că este foarte important ca aerul să rămână în mișcare pe timpul nopții, iar dacă avem probleme cu aerul condiționat, putem apela la ajutorul unui ventilator.

„În acest caz, putem să folosim un ventilator. Ar fi mai ușor și mai convenabil asta, dar ideea este să ținem aerul în mișcare. Corpul nostru se răcorește prin transpirație. Atunci corpul pierde mai multă căldură, iar transpirația nu se poate evapora dacă umiditatea mediului ambiant este crescută”, a explicat acesta.

De asemenea, el a mai spus că, pe timp de caniculă, nu ar trebui să evităm să dormim după prânz, dacă avem cum. „Somnul de prânz ne ajută mai ales pe vreme de caniculă. Prin somn, ne scade puțin temperatura corpului. Când adormim ne scade puțin temperatura corpului și apoi mai este și această somnolență indusă de căldură de care vorbeam mai devreme, care ne face să fim somnoroși după masă. Deci, n-ar fi de neapărat de evitat somnul de după masă dacă ni-l permitem”, a spus Răzvan Lungu.

De asemenea, un alt sfat important dat de specialist este să evităm mesele bogate seara, cât și consumul de alcool. „Nu este recomandat să avem o masă bogată seara. Atunci când este cald afară, e bine să mâncăm mai serios la prânz și să lăsăm o gustare ușoară pentru seară. Alcoolul, nu seara”, a mai explicat acesta.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Horoscop saptamanal 20 26 februarie freepik jpg
luna albastra adobestock jpg
dulceata de gogonele jpg
suc de struguri_must_shutterstock 2226633225 jpg
cub horoscop 2 gif
ostropel de pui 580x400 jpeg
top lichide pentru unghii cleaner unghii degresant unghii i acetona jpg
scalpului 1536x1024 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net