Chef cu muzică și dans pe lângă trenurile blocate pe Valea Prahovei

3 ianuarie 2022 13:13   Național
Ultima actualizare:

Asta înseamnă să vezi partea plină a paharului și să de bucuri de viață, indiferent cum ar fi ea! Turiștii blocați duminică timp de trei ore în trenurile care îi aduceau de la munte s-au dat jos pe peroane și au continuat petrecerea de Revelion. Au cântat și au dansat, ca să uite de foame și de sete.

Locomotiva unui tren care transporta îngrășăminte chimice a luat foc duminică, în dreptul localității Brazi, județul Prahova. Din acest motiv, mai multe trenuri de călători care circulau pe Valea Prahovei, între Brașov și București, au fost blocate pe traseu și au avut întârzieri de 3 ore. Pentru a nu-și strica starea de bine din vacanță, zeci de turiști s-au dat jos din vagoane și au început să cânte și să danseze. Voia bună a cuprins rapid peroanele, tinerii distrându-se ca la Revelion.

Oamenii au rămas fără apă și mâncare

Mira Loghin a rămas blocată chiar în gara Brazi. După două ore și jumătate de mers și încă o oră și jumătate de așteptare, încă nu știa când va ajunge acasă, la București. „Focul arde de 1,5 ore, pompierii nu fac față, ne spune un controlor. Aaa, nimic grav, doar locomotiva unui tren încărcat cu azotat de amoniu... Avem 3 mandarine și un pachet de biscuiți. Ne-ar ajuta niște apă. Semnat: o mamă, doi copii și un cățel”, a scris femeia, în dreptul unui filmuleț în care se vede pe peron o mare de oameni cântând. Unii de plictiseală, alții de foame, alții pur și simplu ca să nu se lase enervați de situație.

Fiul lui Lucian Mîndruță, printre turiștii blocați în tren

Printre turiștii blocați în trenuri s-a aflat și fiul mai mic al jurnalistului Lucian Mîndruță. „A plecat cu trenul din Sinaia la ora 14.00. A ajuns în București la ora 21.00”, a povestit Mîndruță pe Facebook. Băiatul a înțeles că e un caz de forță majoră. Ce nu a înțeles este de ce, spune el, au fost mințiți. Pentru că la fiecare jumătate de oră li se spunea că se rezolvă în jumătate de oră. Tinerii au pierdut ore, când puteau chema un părinte din București să îi ia. Erau la Gara de Vest în Poiești. „Aș adăuga la asta completa lipsă de planuri și proceduri pentru asemenea evenimente, autobuze, apă, sendvișuri... Dar, desigur, visez. Ce nu visez este că printre oamenii care se plâng în seara asta de performanța CFR sunt cei care mâine ar vota cu două mâini să li se ia afacerile străinilor și să fie date statului român – cel mai bun, cel mai patriot, cel mai competent administrator. După cum se vede și la CFR”, a adăugat, ironic, Lucian Mîndruță.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a recunoscut duminică seara, la Digi24, că incidentul nu este, din păcate, nici primul, nici ultimul de acest tip. „Nu pot să întorc lucrurile peste noapte. Asta este situația în România în acest moment”.

Mai multe