El este incendiatorul de la Parlament. Are trei copii mari, iar pe Facebook ironizează politicienii

18 septembrie 2024 6:27   Național
Ultima actualizare:

Palatul Parlamentului a fost închis marți, 17 septembrie, după un atac fără precedent care a avut loc în incinta clădirii. Un bărbat a provocat un incendiu în zona de acces pentru vizitatori și 300 de persoane au fost evacuate. O femeie, angajată la magazinul de suveniruri din Parlament, a suferit un atac de panică. Bărbatul a fost prins după 10 ore și reținut. Când a intrat în instituția păzită până în dinți, nu a trezit niciun fel de suspiciune.

Cine este incendiatorul de la Parlament

Bărbatul care a creat panică și a fost căutat de efective importante de forțe de ordine a fost depistat în camera unui hotel din București. El este reținut pentru 24 de ore și riscă o pedeapsă de până la 7 ani pentru distrugere.

Se numește Nicușor Ochiană, are 56 de ani și este din satul Mărășeni, comuna Ștefan cel Mare, județul Vaslui, potrivit unui comunicat al Biroului de presă al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului București.

Bărbatul este căsătorit și are trei copii mari. Are un cont pe Facebook unde cu o listă generoasă de prieteni, iar ultimele lui postări sunt filmulețe în care ironizează politicienii.

Nicușor Ochiană s-ar afla în vizită în România, el fiind stabilit în Italia. Și aici ar fi avut probleme cu legea. Bărbatul ar fost depistat de polițiștii rutieri din Italia în timp ce conducea sub influența alcoolului.

În trecut, Nicușor Ochiană ar fo suferit unele episoade de depresie.

Filmul atacului de la Parlament

Alarma s-a dat în jurul orei 13:50, când un bărbat ar fi împrăștiat o substanță inflamabilă după care a dat foc. Zona de așteptare destinată vizitatorilor s-a umplut de fum și 300 de persoane au fost urgent evacuate.

La fața locului au intrevenit forțele de ordine, pompieri și echipaje SMURD.

O femeie a suferit un atac de panică.

Camerele de supraveghere au fost imediat verificate. Bărbatul a fost surprins în timp ce ieșea calm din instituția Parlamentului după ce a provocat incendiul.

El a reușit să diapară pentru mai multe ore, timp în care polițiștii au l-au căutat și chiar au apelat la ajutorul populației.

Mai multe informații venite chiar din partea oamenilor i-au condus pe polițiști la un hotel din Sectorul 2 al Capitalei.

Nicușor Ochiană nu s-a opus reținerii și a fost cooperant.

„Bărbatul în cauză a fost reţinut pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei, de astăzi să fie prezentat în faţa magistraţilor, cu propunere legală”, potrivit unui comunicat al Poliției Capitalei, remis miercuri dimineață.

 Miercuri, 18 septembrie, la Parlamentul României începe B9, o întâlnire de grad zero între miniştrii Apărării din cele nouă ţări care fac parte din flancul estic al NATO.

Mai multe