Cine sunt românii care vor primi un ajutor de 1.500 de lei, în 2025. La ce pot folosi banii

27 noiembrie 2024 15:16   Național

Copiii din țara noastră pot beneficia de un ajutor financiar important din anul 2025! Autoritățile au propus un program intitulat „Un copil, un zâmbet”, care urmează să vină în sprijinul tinerilor care se confruntă cu probleme dentare.

Proiectul a fost propus de către Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, care își dorește să ofere tinerilor cu vârste cuprinse 6 și 18 ani un ajutor financiar, pentru a-și putea trata problemele de sănătate dentară. Practic, conform proiectului de Hotărâre de Guvern, aceștia ar primi suma de 1.500 de lei, sub forma unui voucher digital, bani ce vor putea fi folosiți în acest scop.

Tinerii vor putea utiliza acest voucher pentru a beneficia de consultații, investigații, dar și tratamente stomatologice. Acest program ar urma să înceapă din anul 2025, iar mii de copii pot să beneficieze de acești bani.

Copiii pot primi 1.500 de lei pentru tratamente stomatologice

Acești bani vor putea fi folosiți chiar și pentru aplicarea aparatelor ortodontice, iar undeva în jur de 10.000 de copii vor putea beneficia de acest ajutor financiar, în fiecare an. Pentru a putea primi suma oferită de autorități, aceștia vor trebui să îndeplinească anumite criterii.

În primul rând, este nevoie ca cel puțin unul dintre părinții celui mic să fie cetățean român și să aibă domiciliul în țara noastră. De asemenea, venitul net pe care familia îl are în fiecare lună nu trebuie să depășească suma de 8.000 de lei. În plus, tratamentul trebuie să aibă loc într-o unitate stomatologică autorizată, din România.

Proiectul poate fi pus în practică din 2025

Românii care vor dori să beneficieze de acest ajutor oferit de către autorități vor trebui să completeze o cerere, cât și o declarație pe propria răspundere. Alături de acestea, mai sunt necesare și documente justificative, care vor atesta eligibilitatea la acești bani.

Toate aceste documente ar urma să poată fi depuse online, prin intermediul unei platforme gestionate de către Ministerul Familiei. Pentru a începe să fie pus în aplicare, proiectul trebuie aprobat de Guvern, iar apoi publicat în Monitorul Oficial.

Mai multe