Secretul bucătarilor pentru cele mai pufoase și mai fragede șnițele. Un ingredient face diferența și ies exact ca la restaurant

Șnițelele sunt un preparat pe care cu toții îl îndrăgim și care, cel puțin la prima vedere, nu mai ascunde niciun secret. Însă, nu foarte mulți români știu că un simplu ingredient poate transforma complet această rețetă!

Apa minerală este ingredientul secret pentru șnițele fragede / foto: Shutterstock
Apa minerală este ingredientul secret pentru șnițele fragede / foto: Shutterstock

Acest ingredient banal poate avea un efect important asupra șnițelelor noastre! Nu doar că ele vor avea o crustă mult mai crocantă, dar carnea va fi mai fragedă și mai gustoasă ca oricând! Iar tot ce trebuie să facem este să adăugăm acest ingredient banal, atunci când gătim șnițele!

Este vorba despre apă minerală, iar deși poate suna surprinzător, ea poate fi ingredientul perfect pentru șnițele mai fragede ca oricând!

Ce ne trebuie pentru această rețetă de vis

Practic, pentru a pregăti niște șnițele delicioase nu ne trebuie decât 500 de grame de carne, două ouă, 50 ml de apă minerală carbogazoasă, o sută de grame de făină, 150 de grame de pesmet, dar și oricât de multă sare ne dorim, cât și piper.

De asemenea, pe lângă aceste ingrediente simple, mai avem nevoie, evident, de ulei în care să prăjim șnițelele. Iar dacă ne dorim ca acestea să aibă un gust mai intens și mai gustos, putem să le adăugăm și o linguriță de boia dulce. Odată ce avem toate aceste ingrediente, putem începe să gătim!

Cum pregătim o mâncare de vis

Primul pas pentru a pregăti șnițele fragede și gustoase este să tăiem carnea în felii subțiri, iar apoi să le batem cu un ciocan de șnițele. Mai departe, vom condimenta carnea cu sare și piper după gust, după care, într-un bol, vom bate ouăle cu puțină sare. Tot acum trebuie să adăugăm și apa minerală, iar apoi să amestecăm cât mai bine.

În continuare, vom pune făina pe o farfurie și pesmetul pe alta, pentru a începe să pregătim șnițelele. Ele trebuie tăvălite prin făină, apoi prin amestecul cu ou, iar, la final, prin pesmet. Șnițelele trebuie puse apoi la prăjit, iar undeva în jur de 3 – 4 minute pe fiecare parte ar trebui să fie de ajuns. Datorită apei minerale, șnițelele vor fi mai fragede, iar crusta acestora va fi mai crocantă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Adrian Daminescu, de nerecunoscut jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Horoscop FOTO Shutterstock jpg
Ozonoterapie in Bucuresti png
Ceasuri de lux Eravault (2) jpg
cosuri jpg
1 ghiveci de legume cu rozmarin si busuioc jpg jpeg
bulgur jpg
Femeie par gri FOTO Shutterstock jpg
horoscop jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net