Cetatea din România, veche de 300 de ani și cea mai mare din țară, construită în formă de stea. Ascunde o rețea de tuneluri subterane secrete

Ultima actualizare:

De-a lungul României există nenumărate locuri unice, care oferă experiențe incredibile tuturor celor care aleg să le viziteze. Iar o astfel de destinație de vis, ceva mai puțin cunoscută, se găsește chiar în Alba Iulia, unde vom găsi o cetate unică, în formă de stea, sub care se află nenumărate tuneluri secrete.

Cetatea a fost construită în secolul XVIII
Cetatea a fost construită în secolul XVIII

Este o locație pe care poate că nu mulți români din alte zone ale țării cunosc, dar pe care cu toții ar trebui să o viziteze! Cetatea Alba Carolina se află în Alba Iulia și impresionează chiar și în ziua de astăzi, la secole după ce a fost construită!

Cu o suprafață de 70 de hectare, cetatea în formă de stea, de tip Vauban, este cea mai mare din țara noastră. De-a lungul mileniilor, în acest loc au existat trei fortificații diferite, aceasta fiind doar cea mai recentă.

Are o istorie de peste 300 de ani

După cucerirea romană a Daciei, în 106 e. n., pe acest loc a fost construit castrul Roman al Legiunii a XII-a Gemina. Ceva mai târziu, între secolele XVI – XVII, cei care ajungeau aici erau întâmpinați de cetatea medievală Bălgrad.

Cetatea pe care o vedem și astăzi, în formă de stea, a început să fie construită pe data de 4 noiembrie 1715, iar proiectul a fost finalizat tocmai în 1738. Ea are o formă de stea cu șapte colțuri, iar zidurile au fost gândite în așa fel încât să ricoșeze ghiulelele metalice. Fortificația avea ca scop apărarea Imperiului Habsburgic de o posibilă invazie otomană.

Sub cetate există tuneluri secrete

Un detaliu fascinant despre Cetatea Alba Carolina este faptul că, sub ea, există o rețea de tuneluri secrete, care erau folosite pentru a putea trupe, provizii, sau pentru ca apărătorii să se poată retrage din cetate, dacă era cazul.

Există legende care spun că în unele dintre aceste tuneluri, care sunt neexplorate chiar și în ziua de astăzi, ar fi ascunse comori, sau documente istorice importante. Arhitectul italian Giovanni Morando Visconti a creat primul proiect al cetății, iar înainte de a muri de ciumă, a supravegheat și prima parte a construcției.

Alegeri prezidențiale 2024

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul William Kate Middleton cu Prinții George Charlotte și Louis GettyImages 2187955497 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Lac culori  jpg
FotoJet jpg
Nicuşor Dan fB jpg
Notre Dame Paris Interior Foto Profimedia 0940822605 jpg
Marte jpg
Cele mai hazlii scrisori din tolba lui Mos Craciun  Sursa imagine shutterstock 745825033 jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
copii telefon jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net