Cetatea din România, veche de 300 de ani și cea mai mare din țară, construită în formă de stea. Ascunde o rețea de tuneluri subterane secrete

Ultima actualizare:

De-a lungul României există nenumărate locuri unice, care oferă experiențe incredibile tuturor celor care aleg să le viziteze. Iar o astfel de destinație de vis, ceva mai puțin cunoscută, se găsește chiar în Alba Iulia, unde vom găsi o cetate unică, în formă de stea, sub care se află nenumărate tuneluri secrete.

Cetatea a fost construită în secolul XVIII
Cetatea a fost construită în secolul XVIII

Este o locație pe care poate că nu mulți români din alte zone ale țării cunosc, dar pe care cu toții ar trebui să o viziteze! Cetatea Alba Carolina se află în Alba Iulia și impresionează chiar și în ziua de astăzi, la secole după ce a fost construită!

Cu o suprafață de 70 de hectare, cetatea în formă de stea, de tip Vauban, este cea mai mare din țara noastră. De-a lungul mileniilor, în acest loc au existat trei fortificații diferite, aceasta fiind doar cea mai recentă.

Are o istorie de peste 300 de ani

După cucerirea romană a Daciei, în 106 e. n., pe acest loc a fost construit castrul Roman al Legiunii a XII-a Gemina. Ceva mai târziu, între secolele XVI – XVII, cei care ajungeau aici erau întâmpinați de cetatea medievală Bălgrad.

Cetatea pe care o vedem și astăzi, în formă de stea, a început să fie construită pe data de 4 noiembrie 1715, iar proiectul a fost finalizat tocmai în 1738. Ea are o formă de stea cu șapte colțuri, iar zidurile au fost gândite în așa fel încât să ricoșeze ghiulelele metalice. Fortificația avea ca scop apărarea Imperiului Habsburgic de o posibilă invazie otomană.

Sub cetate există tuneluri secrete

Un detaliu fascinant despre Cetatea Alba Carolina este faptul că, sub ea, există o rețea de tuneluri secrete, care erau folosite pentru a putea trupe, provizii, sau pentru ca apărătorii să se poată retrage din cetate, dacă era cazul.

Există legende care spun că în unele dintre aceste tuneluri, care sunt neexplorate chiar și în ziua de astăzi, ar fi ascunse comori, sau documente istorice importante. Arhitectul italian Giovanni Morando Visconti a creat primul proiect al cetății, iar înainte de a muri de ciumă, a supravegheat și prima parte a construcției.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
copiii frumoși ai starurilor colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
1 casa cu numar 1068354929 jpg jpeg
avion prabusit kazahstan captura video jpg
sfantul stefan shutterstock 52549786 jpg
acc suceava jpg
ninsori bosnia captura video jpg
masini politie in mers jpg
Cernobil  jpeg
castel sant angelo roma leggenda jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net