Ciocolată cu pătrunjel, înghețată cu gust de colivă, pralina care scade glicemia. Începe expoziția experților în dulciuri

13 iunie 2024 12:20   Național

Ciocolata cu pătrunjel, bomboane cu cătină sau îngheţată cu gust de magiun sau chiar cu colivă pot fi degustate, începând de vineri, în cadrul expoziţiei Chocolate Saga de la Sala Palatului din Bucureşti, unde cei mai experimentați ciocolatieri din România și străinătate se așteaptă la vânzări record. Evenimentul durează până duminică, iar biletele de intrare costă 20 de lei. Copiii sub 10 ani au gratuitate.

A treia ediție Chocolate Saga

România produce anual 5.000 de tone de ciocolată, în valoare de aproximativ 50 de milioane de euro, arată estimările producătorilor români.

A treia ediţie Chocolate Saga reuneşte 30 producători de ciocolată din România, 5 internaţionali (Polonia, Moldova şi Bulgaria) şi peste 30 de companii din domeniile conexe.

Este prima ediţie care găzduieşte o secţiune de business to business, cu materii prime şi echipamente în valoare de peste 30 de milioane de euro.

Potrivit organizatorilor, printre atracţiile expoziţiei se numără îngheţata cu gust de magiun şi pâine prăjită, bomboanele cu cătină, ciocolata cu pătrunjel, trufe cu urdă, praline pe bază de sfeclă sau îngheţata cu gust de colivă. Pe tot parcursul evenimentului se vor desfăşura ateliere pentru adulţi si copii, precum şi un concert Mascotele Zurli.

Ciocolatierii care vor veni la eveniment estimează vânzări de jumătate de milion de euro, pe o piaţă mondială în care preţul bobului de cacao s-a triplat.

Pralina care scade glicemia

Cofetăriile Dulcelle, care au în palmares premiul pentru cea mai bună pralină în 2019, vin cu cea mai mare inovaţie în materie de cercetare de laborator de cofetărie - pralina care scade glicemia. În timpul târgului, glicemia va fi testată live de către dr. Ioana Muşetescu, înainte şi după ingerarea ei.

„Am creat de curând, împreună cu Gabriela Berechet, doctor în gastrotehnică, o pralină absolut senzaţională, care ar trebui să scadă glicemia. Ea conţine magiun de Topoloveni, cu cicoare şi ovăz dar si inulină, un ingredient natural din cicoare despre care se ştie că scade glicemia", a explicat Carmela Dragomir de la cofetăriile Delice.

„În ciuda aparenţelor, munca din laboratoarele de cofetărie se bazează mult pe cercetare. Maestrul ciocolatier trebuie sa stăpânească atât de bine procesele şi reacţiile chimice încât sa poată crea gusturi incredibile, care durează şi care sunt sănătoase pentru corp. Nu ne aşteptam să ne trezim şi cu ciocolata-medicament, dar spre marea noastră bucurie chiar asta se întâmplă la aceasta ediţie", a declarat Adina Istrate, organizator Chocolate Saga, într-un comunicat.  

La această ediţie Chocolate Saga s-au alăturat nume sonore ale industriei, începând cu Casa Capşa, bomboanele Bucuria şi continuând cu Heidi.

Chocolate Saga - ediţia III - începe vineri la Sala Palatului din Bucureşti şi va dura până duminică, 16 iunie. Biletele se găsesc pe entertix.ro şi costa 20 de lei, iar copiii sub 10 ani au gratuitate.

Mai multe