Condamnat la închisoare cu suspendare, un ieșean poate ajunge după gratii. Cu ce a greșit bărbatul

19 noiembrie 2020 15:03   Național
Ultima actualizare:

Cum se face puşcărie chiar dacă ai primit condamnare cu suspendare sau cazul patronului care n-a vrut să muncească gratis. Așa se rezumă ceea ce trăiește acum un bărbat din Iași care, deși a încălcat legea, nu a vrut să-și ispășească pedeapsa.

Octavian Dumitrescu, administrator al unei spălătorii, a fost condamnat la 1 an şi 3 luni de închisoare cu suspendare pentru refuzul de a-i fi prelevate probe biologice. El fusese oprit în trafic de Poliţia Rutieră, pentru un control de rutină, iar cum alcooltestul arăta că şoferul consumase băuturi alcoolice, agenţii de circulaţie l-au poftit la spital pentru a-i fi prelevate probe biologice, scrie adevarul.ro. 

Nu s-a prezentat la munca în folosul comunității

Dumitrescu a refuzat, fiind astfel condamnat şi primind, totodată, şi pedeapsa suplimentară de a presta 70 de zile de muncă în folosul comunităţii. Convocat de mai multe ori de către inspectorii de probaţiune, ba chiar şi somat să îşi respecte obligaţiile, individul a refuzat repetat să o facă.

Pedeapsa cu suspendare, transformată în executare 

Din acest motiv, autorităţile au cerut ca pedeapsa de 1 an şi 3 luni să fie executată în penitenciar, ceea ce prima instanţă a admis. “În legătură cu obligaţia de a urma un program de reintegrare socială, condamnatul a fost înscris în programul de siguranţă rutieră Drink and Drive derulat în perioada 15.01.2020 – 19.02.2020. Deşi a fost informat despre acest program prin planul de supraveghere, condamnatul nu s-a prezentat, ignorând obligaţia impusă prin sentinţa penală”, au mai stabilit judecătorii. 

Acum, Octavian Dumitrescu așteaptă decizia Tribunalului Iaşi, care va pronunţa sentinţa definitivă în cazul său.   

Mai multe