Condiții îngrozitoare găsite într-un alt cămin de seniori, din sectorul 5. Cristian Popescu Piedone: „Nici într-un WC public nu miroase așa"

15 iulie 2023 15:41   Național

Neregulile continuă să apară la mai multe cămine de vârstnici din țară. Un nou azil al groazei, care nu avea licență, a fost găsit în Sectorul 5 al Bucureștiului, după un control făcut de primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone și de prefectul Capitalei, Diana Artene.

Căminul nu avea autorizație de funcționare 

Controlul a avut loc sâmbătă, 15 iulie 2023, în Sectorul 5 din București, iar căminul nu avea nici măcar una din autorizațiile necesare funcționării. În urma descoperirii, s-a luat decizia relocării tuturor seniorilor din cămin.

Cristian Popescu Piedone: „Nici într-un WC public nu miroase așa"

15 dintre ei vor fi transferați la Spitalul Colțea, scrie Antena3CNN.ro. „Din păcate sus nu se poate respira. Nu are licență. Nici într-un WC public nu miroase așa. Nu ne iese matematica, hârtii nu sunt, acte nu sunt. Ei spun că sunt 24, noi am găsit mai puțini", a spus Cristian Popescu Piedone.

Un bătrân a fost trimis acasă din azil, de teama controalelor

Un bătrân, din Botoșani, a ajuns în stare gravă la spital, după ce a fost trimis acasă de la azil, de teama controalelor. Acesta a fost găsit în stare deplorabilă de un vecin. Bărbatul de 67 de ani a fost lăsat într-un apartament, până când o femeie l-a găsit pe jos, în stare gravă.

„După ce trece controlul, să-l duc înapoi”, asta a spus fiul vârstnicului că au fost indicațiile angajaților căminului în care se afla tatăl său. Starea i-a șocat până și pe medici.  

„Pacientul, în vârstă de 67 de ani, sex masculin, a fost adus la urgență de către echipaj de ambulanță, acesta fiind solicitat de către vecini. Pacientul prezenta o stare de igienă precară, cu o stare de nutriție destul de afectată, antecedente personale semnificative.  

Pacient cu accident vascular sechelar staționar la pat. S-a efectuat toaletarea, investigarea pacientului din punct de vedere clinic și paraclinic, cu stabilizarea Iui din punct de vedere al nutriţiei, pe cale parenterală. Ulterior s-a decis internarea lui pe o secţie medicală, find încadrat ca și caz social”,  a precizat Ramona Guraliuc, medic șef UPU Botoșani.  

Mai multe