Cum va fi vremea luni, 12 august. Regiunile în care termometrele vor urca până la 38 de grade Celsius

11 august 2024 17:16   Național

Cum va fi vremea în România, luni, 12 august 2024. Meteorologii au anunțat temperaturi ridicate, iar în unele regiuni termometrele vor indica până la 38 de grade Celsius. 

Vremea călduroasă se menține până luni în cea mai mare parte a țării noastre. Canicula va fi în sudul Crişanei, Banat, Oltenia şi cea mai mare parte a Munteniei, și se va resimți un disconfort termic ridicat, astfel că indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperaturile maxime vor fi de la 27 de grade în estul Transilvaniei, până spre 37 de grade în sudul Banatului şi al Olteniei.

Vremea în România mâine, 12 august

Temperaturile maxime vor fi între 27 de grade în nordul Moldovei şi în jurul a 38 de grade, izolat în sudul Banatului, în Oltenia şi în sud-vestul Munteniei. Minimele vor fi cuprinse în general între 12 şi 22 de grade, cele mai mari valori fiind pe litoral şi în Dealurile de Vest.

Înnorări temporare și pe arii restrânse păloi de scurtă durată vor fi după-amiaza și în primele ore ale nopții în zona Carpaţilor Orientali, estul Carpaţilor Meridionali, sudul Moldovei, nord-estul Munteniei şi nordul Dobrogei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări ziua, în Carpaţii Orientali şi pe alocuri în sud-est.

Canicula și disconfortul termic se vor resimți în continuare, mai ales că indicele emperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Temperatura maximă va fi de 36...37 de grade, iar cea minimă de 18...20 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat.

Cum va fi vremea la munte 

La munte vremea se va menține caldă, cu cerul senin. La amiază și noaptea vor fi înnorări temporare şi pe arii restrânse ploi slabe de scurtă durată zona Carpaţilor Orientali şi estul Carpaţilor Meridionali, Vântul va sufla slab şi moderat, cu uşoare intensificări ziua, în Carpaţii Orientali.

Cum va fi vremea la mare 

Românii care merg pe litoralul românesc se bucură de vreme frumoasă. Vântul nu va sufla puternic, ci slab și moderat, mai puțin după-amiaza, când se va intensifica. 

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 şi 31 de grade, iar cele minime între 21 şi 23 de grade. Temperatura apei mării va fi de 25...26 de grade.

Mai multe