Vremea se schimbă radical în weekend. Meteorologii avertizează: inversiune termică în România, scăderi mari de temperaturi, ploi și furtuni violente

Ultima actualizare:

ANM anunță schimbări drastice de temperatură, începând din acest weekend. Canicula va continua până vineri, urmând ca în zilele de sâmbătă și duminică să vină furtunile, iar temperaturile vor scădea considerabil. 

Vremea se schimbă radical
Vremea se schimbă radical

Vremea se schimbă radical în acest weekend

Vremea va deveni instabilă în acest weekend, potrivit meteorologilor. În centrul, sud-vestul și nordul țării vor avea loc înnorări accentuate, descărcări electrice și vânt cu intensificări de scurtă durată. Pe arii restrânse vor avea loc ploi, căderi de grindină și vijelii. De asemenea, temperaturile vor scădea semnificativ față de zilele anterioare, cu excepția Munteniei, sudul și centrul Moldovei.

Chiar și în Dobrogea va continua canicula, iar disconfortul termic se va menține ridicat. Temperaturile maxime vor fi între 27 și 38 de grade, în timp ce temperaturile minime vor fi între 12 și 23 de grade. Sâmbătă, pe data de 3.08.2024, cerul va fi înnorat, iar spre seară își vor face loc aversele, descărcările electrice și intensificările de scurtă durată ale vântului.

Duminică, 4.08.2024, vremea va fi instabilă. Se anunță ploi, vânt, averse și grindină

Pentru intervalul 4.08.2024, orele dimineții, valorile temperaturii se vor încadra între 24 și 34 de grade, iar minimele vor porni de la 9 grade și vor ajunge la 20. Local, se vor înregistra averse, cer înnorat și descărcări electrice, mai ales la munte, în centru, dar și în sud-estul țării. Mai mult, vor fi condiții de grindină, în timp ce vântul va sufla slab și moderat.

Meteorologii ANM anunță că valorile termice vor avea variații de la o zi la alta, însă vremea continuă să fie călduroasă în mai multe zone din România, în special în partea de sud și vest a țării. În weekend, instabilitatea atmosferică va fi mai ridicată, în nord, centru, est și sud-estul teritoriului. De asemenea, vor fi posibile mai multe averse, dar și descărcări electrice însoțite de ploi abundente și furtuni severe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
FotoJet Bennifer (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
458400548 832479939068191 3801187412317697331 n (1) jpg
bani multi pensie jpg
stefan cel mare GettyImages 878490466 jpeg
dragos tabaran a murit jpg
sticle de plastic reciclare INATECH jpg
Elena Lasconi, Nicolae Ciucă, Mircea Geoană, Marcel Ciolacu, George Simion și DIana Șoșoacă  FACEBOOK jpg
PAG 2 Inundații la Slobozia Conachi FOTO ISU Galați jpg
carne vita vs alte carnuri jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net