Datoriile la taxe și impozite sub 40 de lei, șterse pentru contribuabilii din sectorul 6

6 ianuarie 2022 20:21   Național
Ultima actualizare:

Contribuabilii, persoane fizice și persoane juridice, care nu mai figurează cu bunuri mobile și imobile înregistrate în evidențele fiscale ale Direcției Generale de Impozite și Taxe Locale Sector 6 vor fi scutiți de plata datoriilor sub 40 lei. Hotărârea a fost luată de ”Parlamentul” local pentru că urmărirea acestor creditori costa prea mult

Decizia a fost luată joi, 6 ianuarie de Consiliul Local al sectorului 6, practic ”Parlamentul” local. Sectorul 6 este situat în vestul Capitalei, cu o suprafaţă de 37 kilometri pătrați (din totalul de 228 km pătrați ai Capitalei)şi are o populaţie de peste 360.000 de locuitori.

Cine beneficiază de scutire 

Este vorba despre 225 de persoane fizice și 24 juridice care au debite între 0,01 lei și 40 de lei, majoritatea fiind sub 1 leu. În general, este vorba despre resturi de plată rămase din reglări de roluri fiscale. 

De ce a fost votată scutirea 

Decizia a fost luată întrucât urmărirea și executarea silită a acestora necesită cheltuieli care depășesc cuantumul datoriilor. În cazul de față vorbim despre un total de 1.281,10 lei pentru persoane fizice și de 228, 92 lei pentru cele juridice. 

Proiectul de hotărâre privind aprobarea anulării creanțelor fiscale restante mai mici de 40 lei, aflate în sold la data de 31.12.2021, a fost votat joi, 6 ianuarie, în cadrul ședinței Consiliului Local Sector 6. 

Cozia la plata taxelor și impozitelor la sectorul 6 la început de 2022

 În prima zi lucrătoare a lui 2022, în sectorul 6, s-a înregistrat cel mai mare număr de bucureșteni care au dorit să-și plătească în avans dările, pentru a scăpa de datorii. Deși acestea pot fi plătite și online, foarte mulți contribuabili au preferat să stea la coadă la centrele de taxe și impozite, neavând încredere în sistemele alternative de plată.

Impozitele pe clădiri, terenuri, mijloace de transport se plătesc anual, în două rate egale, până la datele de 31 martie și 30 septembrie, inclusiv. 

Pentru plata cu anticipaţie a impozitelor, datorate pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie a anului respectiv, se acordă o bonificaţie de până la 10% inclusiv, stabilită prin hotărâre a consiliului local. La nivelul municipiului Bucureşti, această atribuţie revine Consiliului General al Municipiului Bucureşti. 

Mai multe