De ce nu a fost luată nicio măsură împotriva șoferiței care a omorât două fete: «A fost bătută. Era și în stare de șoc»

28 februarie 2021 14:46   Național
Ultima actualizare:

Tragedia de ieri (sâmbătă, 27 februarie) a revoltat foarte mulți oameni. Femeia care a provocat accidentul din București în urma căruia au murit două fetițe aflate pe trotuar a fost lăsată să plece după trei ore de audieri. Acest detaliu i-a indignat pe mulți, astfel că procurorii au explicat de ce s-a luat o astfel de decizie.

"Nu s-a luat nicio măsură preventivă împotriva ei. Era foarte lovită, inclusiv la față. A fost bătută, era într-o stare foarte proastă, era și în stare de șoc. Nu s-a considerat că este oportună luarea vreunei măsuri", a afirmat procurorul Rodica Nițescu, potrivit hotnews.

Femeia, care a mers singură la audieri după ce a primit îngrijiri medicale la spital, nu le-a putut explica anchetatorilor cum a reușit să piardă controlul volanului. Ea ar urma să fie reaudiată cel târziu luni (1 martie), a adăugat procurorul.

Accidentul s-a petrecut sâmbătă după-amiază pe strada Mențiunii din Sectorul 2. Femeia, în vârstă de 56 de ani, a pierdut controlul volanului și a lovit cu mașina un stâlp. Din impact, autovehiculul a fost proiectat în gardul unui imobil, unde a accidentat grav două fete de 6 și 14 ani care se aflau pe trotuar.

Fetița de 6 ani și-a pierdut viața înainte de a ajunge la Spitalul Floreasca, iar copila de 14 ani a fost transportată la Spitalul Grigore Alexandrescu, însă din păcate nu a mai putut fi salvată

Mai multe