Directorul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa: "Mie mi-e rău! Ce vreţi, să mor acum?"

1 octombrie 2021 13:25   Național
Ultima actualizare:

Directorul Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, Stela Halichidis, a refuzat să facă declaraţii, motivând că i s-a făcut rău, vineri (1 octombrie). Șapte oameni au murit în incendiul care a izbucnit în Secţia ATI COVID a spitalului.

”Mie mi-e rău, ce vreţi, să mor acum?”, le-a spus ea jurnaliştilor.  Iniţial, nu a dorit să vorbeasca despre tragedie, dar a fost convinsă de prefectul Silviu Coşa care i-a transmis că ar fi normal să dea o declaraţie pentru a se şti ce s-a întâmplat.  Stela Halichidis a afirmat că totul funcționa conform legii.

Stela Halichidis: "Nu era nimic în neregulă"

”Toate defecţiunile au fost remediate, totul funcţiona conform legii. (...) Totul a funcţionat, dar s-a produs un necaz. O să vedem de la ce. (...) Toate actele sunt în regulă, toate defecţiunile care au fost constatate s-au remediat, nu era nimic în neregulă”, a transmis Stela Halichidis.  

Întrebată despre instalaţia de detecţie fum, ea a răspuns: ”E un proiect european de reabilitare energetică în care era prevăzută această instalaţie de detecţie şi stingere a incendiilor”. 

Directorul unităţii medicale a menţionat că reţeaua electrică a fost verificată şi nu exista nimic în plus în priză în afară de aparatura medicală. 

La întrebările jurnaliştilor referitoare la situaţia unităţii, modul în care era organizată secţia şi dacă s-au luat toate măsurile pentru a evita o astfel de tragedie, Halichidis a răspuns: ”Mie mi-e rău, ce vreţi, să mor acum?” 

Mai multe