Doi copii răniți într-un carusel rupt, într-un parc din Craiova. Administratorul dă vina pe mama acestora

10 august 2021 14:28   Național
Ultima actualizare:

O zi petrecută în Parcul Tineretului din Craiova era să se termine tragic pentru o familie cu doi copii, un băiețel de 1 an și o fetiță de 3 ani și jumătate. Micuții au fost răniți după ce caruselul în care se dădeau împreună cu mama lor s-a rupt.

Sâmbătă, de ziua celui mic, soții Baluță au decis să meargă la locul de joacă, iar copiilor le-a plăcut mult un carusel. Chiar dacă femeia s-a arătat circumspectă privind siguranța micuților în carusel, administratorul i-a permis să urce cu copiii, spunându-i că figurinele respective țin o greutate de 200 kilograme.  

Ce spun părinții copiilor 

Femeia a plătit 10 lei în plus şi a urcat în carusel împreună cu copiii. „Prima dată ne-am dat într-o figurină. Nu a fost nicio problemă. Fetiţa a spus că mai vrea încă o dată şi ne-am mutat în Mickey Mouse. Am auzit la un moment dat un zgomot, ca şi cum ceva s-a rupt. Nu am mai avut timp să fac nimic. Macheta s-a rupt, ne-am răsturnat, fetiţa a căzut peste băieţel, mânuţa lui a fost prinsă sub figurină şi a fost târât cu faţa pe acea tablă zincată până când caruselul s-a oprit”, a povestit femeia, conform adevarul.ro

Tatăl a sărit imediat să-şi ajute copiii. A ridicat figurina şi a reuşit sa-i scoată mâna copilului. Între timp, cei care au văzut întreaga scenă au sunat la 112. „Am alergat cu copiii şi la ieşirea din parc am fost preluaţi de o ambulanţă. Din fericire, leziunile nu au fost extrem de grave. Dar băieţelul are faţa tumefiată şi îl doare foarte rău mânuţa. Vom scoate certificat medico-legal şi suntem hotăraţi sa nu lăsăm aşa lucrurile”, a declarat Lucian Baluţă, tatăl copiilor.  

Ce spune Poliția 

Poliţiştii au demarat ancheta pentru a stabili exact ce s-a întâmplat. Au audiat-o pe mama copilului, însă a fost audiat şi administratorul caruserului. Acesta a încercat să se apere, spunând că ar fi avertizat-o pe femeie sa nu urce în carusel. 

„Administratorul i-ar fi adus la cunoştinţă femeii faptul că, în conformitate cu instrucţiunile echipamentului de agrement, greutatea maximă admisă de machetă este de 40 de kg, iar accesul copiilor sub vârsta de 3 ani este interzis. Ulterior, atât cei doi copii cât şi mama acestora s-ar fi îmbarcat într-una din machetele caruselului, minorii ocupând locurile din faţă, iar femeia locul din stanga spate. La a doua rotaţie a caruselului ar fi cedat un braţ de echilibru al machetei, care s-a înclinat spre exterior, provocând căderea minorilor. Minorii au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, însă nu au rămas internaţi”, au precizat reprezentanţii IPJ Dolj.   

Citește și: 

Un băieţel român de 2 ani a fost lovit mortal de o mașină lângă un loc de joacă, în Marea Britanie

Senzații tari! Ce ne așteaptă în cel mai mare parc de distracții din România

Mai multe