Doi frați români s-au înecat într-un lac din Germania. Copiii au intrat în apă să scoată o minge

17 martie 2021 15:28   Național
Ultima actualizare:

Tragedie fără margini în familia unor români din Germania. Doi copii au sfârșit înecați într-un lac, după ce au intrat în apă să scoată mingea cu care se jucau. Micuții aveau 8 și 9 ani.

Duminică după-amiază, Marius (8 ani) și Armando (9 ani), doi frățiori de etnie romă, se jucau împreună cu o prietenă de-a lor, o fetiță în vârstă de 10 ani, foarte aproape de locul unde locuiesc: într-un adăpost de refugiați, la 100 de metri de Lacul Laher Teich din regiunea Hanovra.

Cei trei se jucau pe marginea lacului când mingea a căzut în apă. Fără să stea prea mult pe gânduri, cei doi frățiori şi-au scos încălțările, și-au ridicat pantalonii până la genunchi și au intrat în apă. Nu știau că, la nici doi metri de mal, adâncimea apei crește brusc la aproximativ șase metri, scrie observatornews.ro.

Băieții s-au înecat sub ochii prietenei lor  

Marius și Armando au dispărut sub apa rece și s-au înecat chiar sub ochii prietenei lor. Speriată, fata a fugit la adăpostul pentru refugiaţi și a povestit într-un suflet ce s-a întâmplat. Imediat, zona s-a umplut cu echipaje de salvare. Un elicopter a început să survoleze lacul, iar pompierii şi scafandrii au demarat operaţiunile de căutare.

Din păcate, finalul a fost unul tragic. Marius şi Armando au fost scoşi fără suflare din lac, iar manevrele de resuscitare au fost în van. Micuţii au fost declaraţi decedaţi. Familia vrea să-i îngroape pe micuţi în România.

Pe malul lacului Laher, colegii celor doi frăţiori au aşezat lumânări şi desene. Cei doi copii învățau la școala primară Hoffmann-von-Fallersleben. În memoria băieților, cursurile au fost suspendate, iar testele din această săptămână au fost amânate. 

Citește și: 

Român omorât într-un abator din Germania. Poliţia a reținut suspecții, tot români

Doi români, înjunghiați în stil mafiot pe stradă, în Germania. În ce stare se află victimele

Mai multe