Doi minori răniți într-o explozie în Sibiu! Deflagrația a avut loc când au deschis ușa apartamentului

19 noiembrie 2021 13:37   Național
Ultima actualizare:

Scene dramatice, joi după-amiază, într-un bloc din Sibiu! Un apartament a explodat, chiar în momentul în care ușa a fost deschisă. Cel mai probabil, a fost vorba despre o scurgere de gaze.

„Ardea geaca pe ea!” spun vecinii uluiți de ce au putut să vadă imediat ce s-a auzit o bubuitură extrem de puternică în bloc. Au ieșit rapid din case și i-au ajutat pe cei doi copii care abia veniseră de școală și deschiseseră ușa locuinței.  

Au deschis ușa apartamentul și s-a produs explozia  

Oamenii spun că, după zgomotul asurzitor produs de explozie, au observat flăcări ieşind din apartamentul de la etajul al doilea. „A fost o explozie de la o butelie. Doi copii venind de la şcoală au vrut să deschidă uşa şi în acel moment s-a produs o explozie”, spune un vecin, conform observatornews.ro.

Cei doi minori de 13 şi 14 ani au suferit arsuri de gradul 1 si 2 pe mâini şi pe faţă. Amândoi au fost transportaţi la spitalul de Pediatrie, din Sibiu, în stare stabilă. „Pe o fată ardea geaca pe ea, am dezbrăcat-o. Am sunat la pompieri, au venit pompierii şi multe salvări”, a mărturisit o vecină.

Copiii aveau părul și fețele arse

Încă șocați, oamenii povesteau cum copiii aveau părul și fețele arse. Până la sosirea echipajelor de intervenție, aproximativ 30 de locatari s-au autoevacuat. O femeie a suferit un atac de panică, iar un bărbat a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce s-a intoxicat cu fum.

Pompierii militari împreună cu reprezentanţii E-on şi Electrica vor stabili cauza probabilă de izbucnire a incendiului. Pagubele materiale sunt uriaşe. Apartamentul a fost mistuit de flăcările izbucnite după explozie. 

Citește și: 

Explozie urmată de un incendiu, în Vrancea. Două femei au fost rănite

România, zguduită de trei explozii puternice în doar 6 zile

Mai multe