Drama femeii din Constanța, căzută de la etajul 6, a impresionat toată comunitatea. A fost condusă pe ultimul drum de zeci de oameni

21 februarie 2021 14:36   Național
Ultima actualizare:

Zeci de constănțeni au condus-o pe ultimul drum pe femeia de 57 de ani care a căzut de la etajul 6 în încercarea de a se salva din flăcările care îi cuprinseseră apartamentul. Au cunoscut-o sau nu, oamenii au vrut să să-i aducă un omagiu celei care a sfârșit într-un mod tragic, în fața pompierilor sosiți să o salveze.

Impresionați de drama femeii, care practic nu a avut nici o șansă în lupta cu focul și fumul gros degajat de acesta, zeci de localnici au venit să le fie alături rudelor și prietenilor care s-au adunat la biserica din Parcul Casei de Cultură din Constanța, scrie adevarul.ro. Mai multe coroane de flori erau așezate de-o parte și de alta a intrării în locașul de cult, iar oamenii au ascultat slujba de înmormântare chiar și din afara bisericii. 

Simona Stoica (57 ani) şi-a pierdut viaţa, marţi, 16 februarie, după ce a căzut de la balconul apartamentului cuprins de flăcări. Femeia s-a evacuat iniţial împreună cu şoţul ei din apartamentul de la etajul 6, însă  s-a întors în casă pentru a-şi lua laptopul. „Era contabilă şi avea pe el informaţii pentru serviciu”, explica soţul gestul Simonei. Femeia nu mai reuşit să iasă din casă, ci s-a dus în balcon, a încercat să se agaţe de acesta dar s-a desprins şi a căzut pe trotuar. După câteva ore, medicii au declarat decesul. 

Anchete și sancțiuni  

Modul în care ISU Dobrogea a acţionat la acest incendiu este acum anchetat de procurorii militari şi de Inspectoratul general pentru Situaţii de Urgenţă. De altfel, IGSU a prezentat în urmă cu două zile un raport preliminar care a scos la iveală mai multe nereguli în organizarea salvatorilor constănţeni: primele echipaje au plecat cu un minut mai târziu față de timpul maxim prevăzut de Regulament, iar autoscara a fost solicitată după 11 minute, deși trebuia imediat, conform protocoalelor. De asemenea, IGSU a dispus cercetarea disciplinară a trei ofițeri cu funcții de conducere și sancționarea disciplinară a patru subofițeri din cadrul ISU Constanța, pentru nerespectarea normelor privind echiparea la locul intervenției și coordonarea acțiunilor de intervenție. De asemenea s-a dispus sancționarea personalului operativ cu atribuții de gestionare a apelurilor de urgență și de coordonare a resurselor alocate intervenției, personal din dispeceratul ISU Constanța și din cadrul Detașamentului de Pompieri Palas-Constanța. 

Citește și:

O femeie a sărit în gol de la etajul 6 ca să scape din apartamentul cuprins de flăcări. Reacția pompierilor

Constanța: Au venit cu scara la incendiul de la subsol

Mai multe