Elev bătut cu o curea de profesor, la Iași. Dascălul a mers acasă la copil ca să îi dea "o corecție"

16 februarie 2023 12:53   Național

Situaţie revoltătoare la Iaşi. Un copil de doar 11 ani a fost bătut cu o curea de unul dintre profesorii săi chiar în casa în care locuiește. După scena petrecută, bărbatul s-a oferit să facă meditații cu el.

Un elev de clasa a V-a, de la Școala din Țuțora, județul Iași, care se găsea în plasament familial, a fost bătut de un profesor care predă Tehnologia Informației la instituția de învățământ.

Profesorul a venit la locuința băiatului, și-a scos cureaua de la pantaloni și l-a lovit pe copil de față cu asistentul maternal, sub pretextul că acesta l-ar fi jignit printr-o caricatură.

Conflictul ar fi început pe 3 februarie, când, în urma unei ședințe cu părinții, asistentul maternal a fost contactat de director, care i-a spus să-l primească în vizită pe profesorul Marian Curmei, acesta dorind să poarte o discuție cu elevul.

A doua zi, aceasta a mers să depună plângere şi a fost anunţată conducerea şcolii. După, profesorul s-ar fi lăudat inclusiv în cancelerie cu o corecţie aplicată băiatului. A fost deschis un dosar penal şi se continuă verificările. 

Ce spune bărbatul 

În cursul zilei de ieri, profesorul şi-a înaintat demisia în faţa directoarei şcolii, spunând că a făcut asta pentru că a auzit că şi alţi părinţi sunt îngrijoraţi de ce s-ar putea petrece la respectivele orele. Însă susţine că este nevinovat în faţa acuzaţiilor care i se aduc.

L-a bătut pentru că nu știa tabla înmulțirii

Ne amintim că în luna ianuarie a acestui an, un învățător, din județul Vaslui, a lovit cu bățul peste mâini un elev pentru că nu știa tabla înmulțirii. Cazul a ajuns în atenția autorităților, iar omului i s-a deschis dosar penal. 

În luna octombrie, a anului trecut, un elev din Covasna a ajuns la spital după ce a fost bătut în timpul unei lecții de istorie. Profesorul de istorie, cercetat penal, a avut numai calificative de "foarte bine" până atunci, deși elevii spuneau, pe șoptite, că avea obiceiul să-i lovească direct în cap.

Mai multe