Minoră de 15 ani, ruptă cu bătaia chiar în fața liceului! În loc s-o ajute, colegii o filmau

O adolescentă  în vârstă de 15 ani a fost filmată în timp ce este snopită în bătaie chiar în faţa unui liceu din Surrey, UK. În urma incidentului şocant 5 persoane au fost arestate printre care o femeie în vârstă de 39 de ani, un bărbat de 43 de ani, o fată de 16 şi două fete de 11 şi 10 ani. În acelaşi timp, un al şaselea suspect, o fată de 15 ani, este căutată de autorităţile britanice. Familia victimei vrea acum dreptate în urma incidentului cu caracter rasist şi cere ca profesorii care nu au intervenit să fie concediaţi. 

Bullying bataie copii elevi FOTO Shutterstock jpg

În decursul zilei de luni, poliţia a fost chemată la colegiul Thomas Knyvett din Ashford, Surrey, după ce o fată a fost bătută brutal. Imagini cu îngrozitoarea bătaie au fost distribuite în online şi arată cum fata este este lovită de mai ulte persoane în timp ce zace la pământ. În imagini se aud vocile agresorilor, iar la un moment dat cineva chiar le spune cum s-o lovească pe copilă. Bătaia a fost atât de cruntă încât, pe asflat au rămas mai multe şuviţe din părul fetei. Ulterior, profesorii au ieşit în faţa colegiului unde au văzut urmele bătăii. 

Familia cere dreptate

O rudă a fetei cere ca unii profesori care se presupune că nu au intervenit să fie concediaţi. Între timp foarte mulţi oameni au criticat atitudinea pasivă a personalului, și în special atitudinea directorului Richard Beeson, pentru că nu a intervenit mai repede. Astfel oamenii au demarat o petiție prin care se cere ca acesta să fie tras la răspundere, petiţia a primit deja peste 70.000 de semnături.

Ruda fetei a declarat pentru Mirror: "Ea are 15 ani. Este în ultimul an de școală aici și își ajuta prietena. După incident nimeni din personalul şcolii nu a adus-o la noi. Au lasat-o să meargă acasăla o prietenă, iar de acolo ne-a sunat pe noi. Fata a spus: "Nimeni nu m-a ajutat, râdeau de mine. Unul dintre profesori a râs de mine în timp ce aveam părul pe asfalt." Văzându-i capul tras în toate direcțiile, toate mașinile oprindu-se, mă gândeam "cine sare oare din maşină să o ajute?".

Citește și - Bătută cu maceta de colegele de şcoală. Au vrut să o îngroape de vie

Vorbind despre recuperarea fetei, ea a adăugat: "Se simţea foarte pierdută. Foarte tristă. Cred că i-a crescut moralul datorită oamenilor, știe că nu este singură. "Vreau ca acei profesori din videoclip să fie concediaţi. Vreau să ni se demonstreze politica lor împotriva rasismului.  Când am vorbit cu directorul Richard Beeson într-o ședință, l-am spus: "Ştiţi ce m-a durut cel mai tare? Mă întrebam cine va interveni s-o salveze.''."

Inspectorul Maxine Cilia, comandantul districtului Spelthorne, a declarat: "Înregistrarea video a acestui incident este șocantă. Fiecare elev ar trebui să se simtă în siguranță înc omunitatea locală și nu vom tolera acest nivel de violență. Poliția din Surrey investighează acum acest incident și adună dovezi suplimentare cu cooperarea deplină a școlii. Vor exista patrule suplimentare în această zonă locală pentru reasigurare și pentru a le permite localnicilor să vorbească cu ofițerii"

De asemenea, poliţia face apel la martorii oculari sau persoană care deţine imagini cu privire la incident, şi insistă ca acestea să nu fie distribuite în mediul online şi să fie trimise autorităţilor. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
Dublin 1b jpg
Papusi 1b jpg
coffee 791045 1280 jpg
rusalii jpg
incaierare bataie agresiune
silhouette 3777403 1280 jpg