Explicația halucinantă dată de asistenta medicală care și-a abandonat bebelușul pe un tomberon

4 decembrie 2019 7:49   Național
Ultima actualizare:

O asistentă medicală din Sălaj este cercetată penal, după ce procurorii au descoperit că, în urmă cu șase ani, și-a abandonat fetița pe un tomberon, în Oradea. Totul a avut loc în 2013, când tânăra a născut la maternitate o fetiță perfect sănătoasă. Era încă elevă la un liceu din Zalău și își ascunsese sarcina de familie, prieteni și colegi.

După externare, tânăra și-a abandonat bebelușul nou-născut pe un tomberon în oraș, pe un frig năprasnic, între crengile de brazi. Un locatar aflat în zonă a fost cel care a auzit plânsetele copilului și a sunat de urgență la Poliție.

„Era frumos așezata, brazii erau în așa fel încât să nu o jeneze.”, a declarat Florin Chis, potrivit observator.tv

Cum a fost descoperită fapta asistentei medicale

Fetiţa de doar câteva zile a fost dusă la spital cu pneumonie. Luată în grija Direcţiei pentru Protecţia Copilului, a primit apoi o nouă şansă la viaţă. Micuța a fost adoptată de o familie din Oradea și nu știe nimic despre cumpăna peste care a trecut imediat după naștere.

La șase ani de când fetița a fost abandonată, mama biologică s-a căsătorit și s-a prezentat la Serviciul de Evidență a Persoanelor Zalău pentru eliberarea unei noi cărți de identitate. Funcționarii au descoperit că femeia figura ca având un copil și i-au cerut certificatul de naștere al fetiței. Aceasta a negat, iar funcționarii au anunțat Poliția. Procurorii au demarat o anchetă și au descoperit că tânăra și-a abandonat fetița la naștere, în anul 2013. 

Femeia le-a spus anchetatorilor că nu a dat niciodată naștere unui copil, dar ulterior și-a recunoscut fapta. Asistenta medicală susține că s-a asigurat că fetița e în afara oricărui pericol. Ea a mărturisit că și-a abandonat fetița, dar că a stat ascunsă în apropierea tomberonului, ca să se asigure că nu pățește nimic până când o găsește cineva. Atât ea, cât și tatăl fetiței, sunt cercetați sub control judiciar pentru rele tratamente aplicate minorului.

Mai multe